EN'lerin 12.cisi muhteşem oldu

EN'lerin 12.cisi muhteşem oldu

ASKF tarafından geleneksel hale getirilen yılın en başarılı sporcularının ve kulüplerinin ödüllendirildiği törenlerin 12.’si düzenlendi. Törene Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik de katıldı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Yılın ‘En’leri ödül töreninin bu yıl 12.’si gerçekleştirildi. Amatör spor branşlarında yılın en başarılı sporcularının ve kulüplerinin kupaları ile ödüllendirildiği ve tüm kulüplere malzeme dağıtıldığı tören bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik'in de katılımı ile gerçekleştirildi.

Atatürk Spor Kompleksi içerisinde bulunan 100.Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen törene; Ak Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ile Taban Birlikleri Başkanları, spor kulüpleri yöneticileri, sporcular, sporcu aileleri ve misafirler katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Amatör Spor Haftası kapsamında 11 bin amatör spor kulübüne malzeme yardımı yapacaklarını söyledi. Özçelik, 100. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı töreninde yaptığı konuşmada, hafta boyunca 81 ilde spor faaliyeti yapmayı planladıklarını söyledi. Bu tür faaliyetlerle, halka spor yapma alışkanlığı, spora başlayan çocuk ve gençlerde kişisel ve sosyal gelişimlerinin yanında müsabaka tecrübesinin kazandırılmasını hedeflediklerini belirten Özçelik, bunun yanında spor branşlarının tanıtılması ve katılımın artırılmasını da amaçladıklarını dile getirdi. Engelli vatandaşların talepleri doğrultusunda sporun önündeki engellerin aşılmasının, temel hedefleri arasında olduğunu vurgulayan Özçelik, şunları kaydetti: "Sporun bireye, topluma ve ülkelere sağladığı katkının tartışılmaz bir olgu olduğu artık tüm dünya tarafından kabul edilmiştir. Bu çerçevede bakanlığımız önemli misyon edinmiştir. Bu misyon özetle sporu daha geniş kitlelere yaymak, yeni projeler üreterek çocuk ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumaktır. Bu misyona amatör kulüplerimizin katkısının büyük olacağına inanıyorum. Amatör Spor Haftası münasebetiyle bakanlık olarak ülke genelinde 11 bin amatör spor kulübüne malzeme yardımı yapıyoruz. Mevlana diyarı Konya'nın 171 amatör spor kulübüne spor malzemesi desteği verildi. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum."

Konuşmaların ardından Özçelik, Konya Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek başarılı sporculara ödüller verdi. Ödüllerin verilmesinin ardından amatör spor kulüplerine spor malzemeleri dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.