Engelsiz Su Sporları Projesi İle Engelliler Yüzmeyi Ve Dalmayı Öğrendi

Engelsiz Su Sporları Projesi İle Engelliler Yüzmeyi Ve Dalmayı Öğrendi

Sakarya’da enrgelliler ‘Engelsiz Su Sporları Projesi ile yüzmeyi ve dalmayı öğrendi. Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü ile Sakarya Dalış Merkezi’nin yürüttüğü, Adapazarı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya Gençlik Hizmetleri...

Sakarya’da enrgelliler ‘Engelsiz Su Sporları Projesi ile yüzmeyi ve dalmayı öğrendi.

Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü ile Sakarya Dalış Merkezi’nin yürüttüğü, Adapazarı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün destek verdiği projenin eğitim programı sürüyor.

Sakarya Olimpik Yüzme Havuzu’ndaki teorik ve pratik yüzme ve dalış eğitimlerinin tamamlayan engellier, Karamürsel Sualtı Sporları Derneği’nde açık deniz dalışı yaptı. Engellilerin sonraki dalış durağı Ayvalık olacak. Engelsiz Su Sporları Projesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılında yeni grupların katılımıyla devam edecek.

Sakarya Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü Başkanı Selim Özen, engellilerin yüzme ve dalış sporlarına katılarak hem sosyalleştiğini,hem de özgüven kazanarak hayata tutunduğunu belirterek “Bu nedenle projelerin sürekliliği çok önemli” dedi.

Sakarya Dalış Merkezi Sportif Koordinatörü Recep Şen ise “Adapazarı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün destekleri tüm şehirlere örnek teşkil ediyor. Umarım bu etkinliklerimiz başka şehirlere de örnek olur” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.