Engelliye bakış değişmeli

Engelliye bakış değişmeli

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, engellilere yönelik bakış açısının değiştirilmesi gerektiğini ifade etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Konya olarak engelsiz şehir oluşturma konusunda Türkiye’ye örnek çalışmaları hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan Akyürek, engellilerin istihdamı, hayat kalitesinin yükseltilmesi, toplum içinde ön planda tutulan bireyler olarak hayatlarını idame etmeleri konusunda hep birlikte gayret göstermek gerektiğini ifade etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yaparak, son yıllarda engellerin kaldırılması ile ilgili birçok hizmetin hayata geçirildiğini söyledi. Hükümetin ve belediyelerin engelsiz bir ülke için gereken çabayı gösterdiklerini belirten Başkan Akyürek, engellilere yönelik bakış açısının değiştirilmesi gerektiğini, gerçek engelin fiziki olmadığını, engelliyi ikinci sınıf kabul eden zihniyette olduğunu söyledi. Herkesin hayatının kalan döneminde engelli adayı olduğunu belirten Başkan Akyürek, engellilerin istihdamı, hayat kalitesinin yükseltilmesi, toplum içinde ön planda tutulan bireyler olarak hayatlarını idame etmeleri konusunda hep birlikte gayret göstermek gerektiğini ifade etti. 
TÜRKİYE’YE ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPILDI 
Konya olarak engelsiz şehir oluşturma konusunda Başbakanlık ile yapılan protokol çerçevesinde Türkiye’ye örnek çalışmaları hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Akyürek, sevgi, barış ve hoşgörü şehri Konya’da engellilerin rahatça yaşayabilmeleri için fiziki düzenlemelerin yanında, sosyal ve kültürel çalışmalara da önem verdiklerini söyledi. Şehir merkezinde kaldırımları engellilerin kullanabileceği şekilde oluşturduklarını, otobüs ve tramvay filosunu engellilerin kullanabileceği şekilde yenilediklerini kaydeden Başkan Akyürek, Türkiye’de ilk olan Engelsiz Mekanlar Projesi’ni hayata geçirerek engelli ailelerin kendilerine ait evlerinde engel tipine göre düzenleme yaptıklarını vurguladı. Evde Bakım hizmeti kapsamında engelli, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara evde kuaförlük hizmeti vererek kişisel bakımlarını yaptıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, ihtiyaç sahibi engellilere Sosyal Kart ile destek olduklarını, yüzde 40 ve üzeri engelli öğrencilere ilkokul birinci sınıftan lise sona kadar eğitim yardımı yaptıklarını kaydetti. Sanatla Engelsiz Hayat, Bedensel Engelliler Sema Okulu, Tarıma Engel Yok, görme engelliler için internet sitesi ve Kur’an-ı Kerim kursu, Engelli Hakları Zabıta Amirliği, Engelli Kariyer Merkezi, işaret dili kursları, Engelli Mehter Takımı gibi çalışmaları da hayata geçirdiklerini belirten Başkan Akyürek, tekerlekli sandalye, akülü araç, işitme cihazı, beyaz baston gibi araç ve cihaz desteğini de sürdürdüklerini ifade etti. 3 Aralık’ın engellilerin sorunlarının konuşulup çözüm yolları aranması açısından önem taşıdığını vurgulayan Başkan Akyürek, Dünya Engelliler Günü’nün tüm engelliler için hayırlı olmasını diledi.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.