Engellilere 160 adet akülü araç

Engellilere 160 adet akülü araç

Karatay Belediyesi ile Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen bir organizasyonla 160 adet akülü engelli aracı ihtiyaç sahiplerine verildi

Karatay Belediyesi önünde düzenlenen teslim programına Konya milletvekilleri Gülay Samancı ve Hacı Ahmet Özdemir’in yanı sıra; Karatay İlçe Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İsmail Aktaş ve Yönetim Kurulu, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, engelliler ve aileleri katıldı. Karatay Belediyesi, Hollanda Konya Kültür ve DayanışmaVakfı ile birlikte 2016 yılında 78, 2017 yılında 81 akülü engelli aracını engellilere ulaştırarak onların hayatlarını kolaylaştırmıştı. Bu yıl düzenlenen törenle 160 akülü engelli aracı ve 30 tekerlekli sandalye engellilere dağıtıldı.

ENGELLİLERİN HAYATA KATILIMI ARTMALI

Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için büyük çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Engellilerin yüzlerinin gülmesi bizim için çok önemli. Biz maddi ve manevi olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız. Engelli kardeşlerimizin hayatın her türlü alanına daha fazla katılmasını önemsiyoruz” diye konuştu. Her geçen yıl engelli araç dağıtım sayısını artırdıklarını belirten Hançerli, “Geçtiğimiz sene yapmış olduğumuz programda seneye 2 TIR dolusu engelli aracını dağıtalım dedik. Bugün 160 aracı dağıtmış olacağız” dedi. Engelli araçlarının sadece Karatay’da yaşayan vatandaşlara dağıtılmadığını aktaran Hançerli, “Engelli araçlarını sadece Karatay’da yaşayanlara dağıtmıyoruz. Birçok ilçede yaşayan vatandaşlarımıza bu araçlardan verdik ve vermeye devam edeceğiz. Hatta geçtiğimiz yıl hızımızı alamayarak 2 engelli aracını da şehir dışına gönderdik” ifadelerini kullandı.

ÜLKE YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLMALI

Belediyelerin insanlara hizmet için var olduğunun altını çizen Hançerli, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Belediyelerin tek işi insanların hayatını kolaylaştırmaktır. Biz bu gaye ile yola çıktık ve hizmetimizi bu sözler doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Güneş görmeyen kardeşlerimizi güneşle buluşturabiliyorsak bizler için ne mutlu.” Engellilerin ülke yönetiminde söz sahibi olması gerektiğinin altını çizen Konya milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, “Hepimiz engelli adayıyız. Türkiye’de engelli oranı yüzde 3 seviyelerinde. Yani parlamentoda 18 kişilik bir hakkımız var aslında. Engellilerinde parlamentoda olması lazım” sözlerine yer verdi.

adm_5716_880x440.jpg

VAKIF OLARAK KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYORUZ

Vakıf olarak faaliyetlere önümüzdeki yıllarda da devam edeceklerini bildiren Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İsmail Aktaş, “Vakıf olarak 2012 yılında Hollanda’da yola çıktık. Bugün Türkiye ve Hollanda arasında köprü görevi gören bir vakıf olmanın gururunu yaşıyoruz. Dağıtmış olduğumuz engelli araçlarını Karatay Belediyesi ve Hollandalı yardımsever kardeşlerimizin destekleri ile alıyoruz” şeklinde konuştu. Program ile engellilerin bayram ettiğini söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, “Bayramdan önce engelliler bir bayram yapmış oldu. Engellilere ev hapis olmasın diye çözüm aradık. Bugün bu ve bunun gibi programlar sayesinde 100’lerce engelli evden çıkmış oldu. Artık engelliler sokağa taşınmış oldu. Engelliler kendi işlerini halledebiliyorlar” açıklamalarında bulundu.

ÜLKE OLARAK EKONOMİK DARLIKTAYIZ

Engellilere yönelik imkânların arttığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Eskiden engelli sandalyesini temin etmek bile zorken bugün akülü engelli araçlarını engelli kardeşlerimize temin edebiliyoruz. Ülke olarak şuan ekonomik bir darlık yaşıyoruz. Bu ekonomik darlığı da bir ve beraber olarak aşacağız. Ülkeyi geleceğe taşımak için birlikte çalışalım” diye konuştu. Konya milletvekili Gülay Samancı ise şu sözleri kullandı: “Engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik birçok çalışmamız oldu. Bu güzel hayır işlerinin sayısı artmalıdır. Hayat güzellikleriyle ve zorluklarıyla paylaşılmalı. Birlikte olduğumuz zaman zorlukları daha kolay aşarız.”

SALİH ACIBADEM

3-2_880x440.jpg3-8_880x440.jpg


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.