Engelliler Din Dersi Almaya Başladı

Engelliler Din Dersi Almaya Başladı

Çankırı'da yaşayan engellilere verilen hizmetlerin dağınık olması, engel gruplarına ilişkin şimdiye kadar ayrıntılı bir alan taraması yapılmaması üzerine proje başlatan Çankırı Valiliği Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, yapılan...

Çankırı'da yaşayan engellilere verilen hizmetlerin dağınık olması, engel gruplarına ilişkin şimdiye kadar ayrıntılı bir alan taraması yapılmaması üzerine proje başlatan Çankırı Valiliği Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığı bildirildi.

Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz başkanlığında sürdürülen çalışma temmuz ayında tamamlandı. Böylece engellilere daha sistemli ve kaliteli hizmet verilecek. Alan taramasında anket sorularında engellilerden 46'sının dini bilgi almak istemesi üzerine harekete geçen İl Müftülüğü kızlar için kurs açtı. 22 kız engelliden 6'sı Aksu Kız Kur'an Kursu'nda, 16'sı Gayretoğlu Kız Kur'an Kursu'nda ders görmeye başladı.

İki hafta önce başlayan derslerde kursiyerlere özel sınıflarda Kur'an-ı Kerim meali, siyer ve ilmihal dersleri veriliyor. Kurslar, engelliler hakkında özel eğitim gören Aksu Kız Kur'an Kursu'nda Şükran Yüzbaşı, Gayretoğlu Kız Kur'an Kursu'nda Mediha Soysal öğretmenler tarafından veriliyor.

Erkek engellilerin dini bilgi alma talebinin karşılanması için çalışmalar sürüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.