Engelli pehlivanlar Demirkazık'ı sevdi

Engelli pehlivanlar Demirkazık'ı sevdi

İşitme Engelliler Milli takımı, geçen yıl Tahran’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda Serbest stilde şampiyon, Grekoromende 2. olarak bir ilke imza attı. Milli takım kampında Konya'dan da iki antrenör görev yapıyor

NECMETTİN YILMAZ VE HALİL KARAÇOR KAMPTA

İşitme Engelli pehlivanlar Demirkazık kamp tesislerini sevdi. 2 Mart'tan bu yana Niğde Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nde kampa giren İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı, çalışmalarına başladı. Bu sene temmuz ayının sonunda Samsun’da yapılacak olan işitme engelliler olimpiyatlarında takım ve ferdi klasmanda şampiyonluk parolası ile yola çıkan güreş millilerimiz, hedef büyüttü. İşitme engeliler Milli takımımız, gecen yıl Tahran’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda Serbest stilde şampiyon, Grekoromende 2. olarak bir ilke imza atmıştı.

Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nde güreş milli takımlarımız, uzun zamandır kamp yapıyor. İşitme engelliler kadrosunda dünya ve olimpiyatın zirvesine çıkmış çok sayıda şampiyon isim ve yıllarını sporcu yetiştirmeye adamış birikimli hocalar, ülkemizin bayrağını zirveye dikmek için yıllardır ter döküyor.

KAFİLEDE 55 SPORCU VAR

İşitme Engelliler Milli Takımı kafilesinde toplam 55 sporcu bulunuyor. Bu sporcular arasında yıldız genç ve büyükler kategorisinde yarışan başarılı sporcular var. Geçtiğimiz ay Samsun’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren başarılı isimler, yıl boyunca yapılacak olan 5 kamp suresince olimpiyat hazırlığını yapacaklar. Bu kampların ikisi ise Niğde’de yapılacak. Milli takım kadrosunda serbest ve grekoromen sitilde yarışan çok sayıda dünya ve olimpiyat şampiyonu isimler var. Sporcular Samsun’da şampiyonluk kovalayacak. Bu sporculardan 4 olimpiyat şampiyonu İlhan Çıtak, Ülkemizin göz akı sporcularından. Yine Sinan Sadak, Onur Özcan, Oğuzhan Sahin, Mustafa Dede, Sebahattin Gözel diğer şampiyon sporcular. Milli takım kampında Grekoromen stil teknik kadrosunda; Rüstem Koyuncu, Temel Yaşar, İsmail Göze, Yusuf Gümüş, İsmail Otamış ve Necmettin Yılmaz bulunuyor. Serbest stil ise; Necmi Gencalp, Ahmet Özak, Halil Karaçor, Mesut Zehir, Erdinç Yıldız’dan oluşmakta. Takımın   Masörü de Mehmet Can. İşitme Engelliler Milli Takımı’ın tecrübeli Teknik direktörleri Rüstem Koyuncu ve Necmi Gençalp ortak yaptıkları açıklamada,  “uzun yıllar sonra ülkemizin en güzel şehirlerinden Samsun’da yapılacak olan İşitme engelliler olimpiyatlarında Allah’ın izni ile hedeflimiz fert ve takım sıralamasında ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek” dediler.

MUHAMMET GÜMÜŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.