Engelli Öğretmen Adayları, Atanamamanın Burukluğunu Yaşadı

Engelli Öğretmen Adayları, Atanamamanın Burukluğunu Yaşadı

Ankara’da atanamayan engelli öğretmen adaylarının açlık eylemi ikinci gününde de devam etti. Açlık eylemi yapan grup içinde bulunan bir arkadaşlarının doğum gününü pasta keserek kutlayan engelli öğretmenler, atanamamanın burukluğunu...

Ankara’da atanamayan engelli öğretmen adaylarının açlık eylemi ikinci gününde de devam etti. Açlık eylemi yapan grup içinde bulunan bir arkadaşlarının doğum gününü pasta keserek kutlayan engelli öğretmenler, atanamamanın burukluğunu hep birlikte yaşadı.

İki gün önce Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaptıkları basın açıklamasıyla seslerini duyurmayı amaçlayan atanamayan engelli öğretmen adayları, eylemlerinin ses getirmesi ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bekledikleri resmi açıklamanın yapılması için aynı gün Güvenpark’ta açlık eylemine başlamıştı. Açlık eyleminin ikinci gününde, Güvenpark’ta eylemi birlikte yaptıkları grup üyelerinden bir arkadaşlarının doğum gününü pasta keserek kutlayan öğretmenler, atanamamanın burukluğunu hep birlikte yaşadı. Grup üyeleri tarafından hazırlanan sürpriz doğum günü pastası, alkışlar eşliğinde getirildi. Pastanın mumlarının üflenmesinin ardından pasta, grup üyeleri tarafından yenildi. Ancak açlık eylemi yapan grup üyelerinden iki kişi oradan ayrılarak, parkın başka bir tarafına giderek konuşmaya devam etti.

Grup adına konuşan Özgür Mısıroğlu, “Bizler atanamayan engelli öğretmenler grubuyuz. 27 Nisan 2014 de Engelli Kamu Personeli Sınavı'na giren öğretmen adaylarıyız. Sınavımız 5 ay öncesinde yapılmış olmasına rağmen ve açıklanmasının ardından 5 ay geçmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı engelli öğretmen adaylarının atanmasıyla ilgili hiçbir resmi açıklama yapmadı. Bu açıklamamayı yapmaması birçok engelli öğretmen adayı arkadaşımızı şiddetli derecede mağdur ediyor. Millî Eğitim Bakanlığı da herhangi bir açıklama yapmadığı için mağdur oluyoruz. Bizim burada bulunma sebeplerimizden en önemli sebeplerimizden birisi de bu. Resmi bir açıklama yok, ucumuz belli değil. Sonumuz belli değil. Geleceğimiz belli değil.2014 Nisan ayında bu sınav yapıldı.2015 yılının KPSS sınavının tarihi belli. Öğretmen atamalarının tarihi belli. Ama biz 2014 yılında sınava girmişiz, Sınavımızın sonucu belli. Engelli atamalarıyla ilgili tek açıklama yapma hakkı Milli Eğitim Bakanlığında o da açıklama yapmıyor. 5 aydır bekliyorum işsizim, işsizler.” şeklinde konuştu.

Mısırlıoğlu, eylemin süresiyle ilgili olarak, “Biz dün eylemimize başladık. Yaptığımız görüşme olumsuz geçti. Resmi bir açıklama olana kadar yani basında yayınlanan bir açıklama olana kadar bu eylem devam edecek. Bu eylemin bizim için ucu açık. Bunda kararlıyız. Şuanda da açlık grevinin ikinci günündeyiz. Biz geceyi burada geçireceğiz. Yani kesinlikle kararlıyız.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.