Engelli kızına bakabilmek için iş istiyor

Engelli kızına bakabilmek için iş istiyor

Konya'nın Ereğli İlçesi’nde oturan Nuray ve Yakup Minaz çifti, beyin felci (serebral palsi) hastalığı nedeniyle yatağa mahkum olan çocukları 15 yaşındaki Gülce’ye bebek gibi bakıyor.

40 yaşındaki 2 çocuk babası Yakup Minaz, kızının doğum sırasında beynine oksijen gitmediği için özürlü doğduğunu anlattı. 6 ay kuvözde kaldıktan sonra gözlerini açtığını ve hastalığının tespit edilmesi için doktora götürdüklerini belirten Yakup Minaz, Serebral Palsi teşhisi konulduğunu söyledi. Kızı Gülce'nin, konuşamadığını, yürüyemediğini ve çiğneyemediği için sadece burnundan sıvı mamayla beslendiğini ifade eden Yakup Minaz, “Sürekli bizim bakımımıza muhtaç bir şekilde yatalak olarak hayatını devam ettiriyor. Burnundan mama ile besliyoruz. Epilepsi ve havaleleri olduğu için günlük 14 tane ilaç kullanıyor. Cihaza bağlı ve sürekli oksijen veriyoruz. Ayrıca akciğer enfeksiyonu da var” dedi.

İşsiz olduğunu ve maddi durumları iyi olmadığı için kızının tıbbi masraflarına yetişemediklerini belirten Yakup Minaz, “Ben işsizim ve çalışmıyorum. Kızıma evde bakım ücreti olarak aylık sadece 930 lira para alıyoruz. Bunun dışında hiçbir gelirimiz yok. Kira olan evimize aylık 500 lira ödüyoruz. Zaten kızımın aylık mama, bez ve medikal malzeme ihtiyaçları 750 lirayı buluyor. Bizim durumumuzu duyan ve görenlerin yardımlarıyla ayakta duruyoruz. Tek istediğim bir iş ve kızımın daha uzun yaşaması için yaşam şartlarını yükseltmek. Bize destek verirlerse biz de kızıma daha iyi bakarız. Ama iş bulamadığım için şartlarımız çok ağır” dedi.

FOTO:DHA
 

FOTO:DHA

‘KIZIMIN ÖLMESİNİ İSTEMİYORUM’

Eşinin işsiz olduğunu ve büyük zorluklar çektiklerini kaydeden ev kadını 32 yaşındaki Nuray Minaz da “Yetkililerden eşime iş bulması konusunda yardım bekliyoruz. Gülce'nin de daha iyi şartlarda uzun yıllar yaşamasını istiyoruz. Hiçbir anne evladının ölmesini istemez. Doktorlar en son 18 yaşına kadar yaşayabilir diyorlar. Ama ben evladımın yaşam standartlarını yükselterek daha fazla yaşatmak istiyorum” dedi.

‘ABLAMI ÇOK SEVİYORUM’

Gülce'nin 5'inci sınıf öğrencisi 10 yaşındaki kardeşi Ebrar Minaz da sürekli ablasıyla vakit geçirdiğini söyledi. Ablasına sürekli kitap okuduğunu oyun oynayıp televizyon seyrettiklerini anlatan Ebrar Minaz, “Ablama yardım etmelerini daha çok yaşamasını istiyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.