Engellerin Aşıldığı Tsk Rehabilitasyon Merkezi 14. Yılını Kutladı

Engellerin Aşıldığı Tsk Rehabilitasyon Merkezi 14. Yılını Kutladı

Malul gaziler, iç güvenlik yaralıları ve merkezde tedavi gören askeri ve sivil personele hizmet veren TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin 14'üncü açılış yıldönümü engellilerle birlikte kutladı.

Malul gaziler, iç güvenlik yaralıları ve merkezde tedavi gören askeri ve sivil personele hizmet veren TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin 14'üncü açılış yıldönümü engellilerle birlikte kutladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 14 yıldır hizmet veren Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin faaliyetlerini anlatma amacıyla bir tören düzenlendi. Törene, Genelkurmay Personel Daire Başkanı Korgeneral Metin İyidil, TSK Sağlık Komutanlığı Başkanı Korgeneral Ömer Paç, komutanlar ve rehabilitasyon merkezinde tedavi gören gaziler ve siviller katıldı. Tabip Albay Kenan Tan, katılımcılara Dünden bugüne TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi konulu bir sunum gerçekleştirdi. Rehabilitasyon Merkezi’nin oluşan rahatsızlıkların ardından önemli görev üstlendiğini belirten Tan, “Ülke savunması ve milletin bölünme bütünlüğü için görev başında yaralanan ve buna bağlı olarak bedensel sorunlar ve engelli olan gazilerimiz başta olmak üzere, şehit yakınlarının ve TSK mensupları ile yüce milletimizin rehabilitasyon hizmetlerinin en modern şekilde gidermesi için özellikle 1990’lı yıllardan başından itibaren artmıştır. Merkez Başkanlığı bünyesindeki 200 yataklı hastanede sinir sistemi hastalıkları ve yaralanmaları, ampute ve ortopedik yaralanmalar, spor yaralanmaları, bedensel sakatlıklara yol açan hastalıklarda tanı ve tedavilerinin uygulanma konusunda, doktorlar kontrollerinde yapılmaktadır.” dedi.

Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören gaziler ve siviller de geçirdikleri süreçleri paylaştı. Gazi Yener Taşkın, 2006 yılında Gabar Dağı’nda bir operasyon sırasında bölücü terör örgütü tarafından tuzaklanan mayının patlatılması sonucu sağ kolumdan yaralandığını söyleyen Taşkın, “İlk Müdahale Şırnak Askeri Hastanesi’nde yapıldı. Ardından Gata’ya getirildim. Daha sonra bir tedavi süreci atlattım. Gaziliğin öneminin taze tutulduğu bu merkezde benim gibi engelleriyle başa çıkmaya çalışan kader arkadaşlarımla olmak beni daha çok güçlendirdi.” ifadelerini kullandı.

Gazi Osman Çakmak ise, klinikte yattığı sırada komutanların yönlendirmesiyle futbola yeniden başladığını ve şuan ampute milli takımının kaptanlığını yaptığına değindi. Çakmak, “Klinikte yatarken ne iş yapacağıma karar verememiştim. Evliyim ve 3 çocuğum var. Hayatla mücadele etmem gereken yerde hayattan kopmaya başladım. Ama komutanlarım bana ‘Sen neden futbol oynamıyorsun?’ dediler. Bende nasıl olacağına sordum. Sahaya indiğimizde ortam çok farklıydı. Değneklerimi aldım. Sahaya indim. Ben bu işi yaparım dedim. TSK rehabilitasyon merkezinde ampute futbol oynamaya başladım ve milli takıma seçildim. Kendi hayatımı TSK rehabilitasyonunda çalışan komutanlarımıza ve GATA’da bize destek veren komutanlarımız ile personelimize borçluyum. Bize bakış açıları çok farklıydı.” diye konuştu.

Törenin ardından Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının ‘Türkülerin Öyküsü’ gösterisi katılanlara keyifli anlar yaşattı. Daha sonra rehabilitasyon merkezinde tedavi gören gazi ve sivil hastaların yaptığı el işi ürünlerin sergisi açıldı. Kuvvet komutanları sergiyi tekerlekli sandalyedeki engellilerle birlikte gezdi.

Engelli gazilerin kurduğu basketbol müsabakalarının final maçını izleyen komutanlar daha sonra TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelli Spor Kulübü Milli Okçuluk Sporcularına gösterdikleri başarıdan dolayı hediye takdim etti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.