Engellere rağmen yılmayacağız

Engellere rağmen yılmayacağız

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Üniversiteler Başkanı Turgut Akın, Üniversite Komisyonu Evler-Yurtlar Birim Başkanı Muhammed Dağıstan Demirtaş, Üniversite Komisyonu Mesleki Koordinasyon Birim Başkanı Mahmut Çapar, Üniversite Komisyonu İlçe Üniversiteler 2. Bölge Komisyon Başkanı Ömer Faruk Erdemir ve Selçuk Üniversitesi İktisadi İdari Birimler Fakültesi (İİBF) Başkanı Enes Çakı; Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken hazır bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükeken, ziyaretçilere teşekkür ederek; çalışmalarında başarılar diledi.   AGD Konya Şubesi Üniversiteler Başkanı Turgut Akın, yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Akın, İlahiyat Fakültesi evlerini açtığını söyledi. Haftalık sohbetlerin devam edeceğini belirten Akın, Arapça, Fıkıh dersleri vermeyi de sürdürüyoruz dedi. Büyük çaplı bir piknik programına ev sahipliği yapacaklarını aktaran Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: 14 Ekim Cumartesi günü içinde yarışmaların olduğu, mangalların yapıldığı bir etkinliğe imza atacağız. Çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetler de yine yapılacak. Eğlenerek, gençlerimizi kazanacağız. Hadimi Park'ta bir araya geleceğiz. Tanışma programlarını 3 yerde düzenledik. 200 civarında katılım vardı. Fakülte sohbetlerini başlattık. Tamamen atamalara başladık. Alttan gelen nesillerimiz var. Direk gelip, bizlere teslim oluyorlar. Konya'da neredeyse 150 bin üniversite genci var. Bu oranın yaklaşık yüzde 10 veya 20'si bizim gibi kuruluşların yurtlarını tercih ediyor. Biz, gençlerimizi kazanmak istiyoruz. Onların, ahlak ve maneviyat çerçevesinde yaşamalarını arzuluyoruz. Derslerini de aksatmamalarını istiyoruz. Kendimize hedef olarak bu gençleri seçtik. Bu yıl, lise danışmanları atadık.

Konya'daki tüm liselere üniversitedeki gençlerimiz bakıyor. Sohbetler veriyor. Pazar günü de gençlerimiz ile sabah namazında buluşacağız. Hz. İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali de olsa safımızı belli edip, elimizden gelenin fazlasını yapmaya çabalıyoruz. Çalışmalarımızı sürdürürken önümüze engel koyanlar oluyor. Diğer topluluk ve gruplar etkinliklerini çok rahat yaparken biz hep bir engel ile karşılaşıyoruz. Yılmadan çalışacağız.

EMRE ÖZGÜL

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.