Engeline rağmen gönüllü asker!

Engeline rağmen gönüllü asker!

Konya’da Fatih Türegün (53) isimli bir vatandaş, bir ayağındaki protez ve diğer ayağındaki platin ile Afrin'deki Mehmetçiğe destek ve askere gönüllü olarak katılmak için başvuruda bulundu

Haberinin yapılmasını yoğun ısrarlar sonrası kabul eden Türegün, “Ben bunu cihat için, Allah rızası için yapıyorum. Ecrinin zayi olmasını istemedim” dedi. Afganistan ve Bosna’daki savaşlara da gönüllü olarak katılan Türegün, bir ayağını Afganistan’da mayına basarak kaybettiğini ifade etti. Afrin’deki operasyona Mehmetçiğe destek amacıyla gönüllülük başvurusunda bulunmasının ardından çevresindekilerin tepkisini anlatan Türegün, şöyle konuştu: “Sağ ayağımda protez, sol ayağımda platin takılı. Eğer askere çağrılırsak tekrar göreve tereddütsüz atılırız. Çocuklarımız Allah’a emanet. Ben sekiz kardeşten biriyim. Babama, ‘Beni de zekatın olarak say’ demiştim. Afganistan’a şehit olmak için gitmiştik. Bugün de görev verilirse şehit olmak için Afrin’e askerimizin yanına gideriz. Hayatımız ve ölümümüz Alla’ın elinde. Kaç defa vuruldum, kaza geçirdim, hepsi ölümcüldü. Son kazamda aracım pert oldu, şimdi ayağa kalktım, normal bir iş de değil, prefabrik fabrikasında, inşaat işinde çalışıyorum. Allah her Müslüman’a şehadet nasip etsin. Biz Afganistan’a Filistin’e Bosna’ya şehadet için gittik nasip olmadı.”

O HALİMLE SAVŞA GİDİŞİM MORAL OLDU

Acemi askerliğimi Manisa Kırkağaç’ta Jandarma Komando olarak yaptığını ifade eden Türgün, konuşmasına şöyle devam etti: “Daha sonra İzmir Narlıdere Mayın tahrip kursuna gittim. Daha sonra Van ve Sivas’ta görev yaptım. 1990 yılında Afganistan Savaşına gönüllü olarak katıldım. Orada operasyona giderken mayına bastım. Bir mayını bir ayağımla imha etmiş oldum. Savaşın başından sonuna kadar neredeyse oradaydım.  Afganistan’a tamamen gönüllü olarak, Allah rızası için gittik. Dayton Barış Antlaşması ile Türkiye’ye geri döndük. Afganistan savaşının ardından Bosna’ya geçmeye karar verdim. Ayağımı kaybetmiştim, protez de yoktu. Baston ile hareket edebiliyordum. Herkes önce güldü. Bosna diye bir yeri yeni duyuyorduk. Bosna’daki savaş katıldığımda da benim o halimi propaganda için çok kullandılar. “Bir ayağı olmayan bir insan buralara savaşmaya gelmiş, siz nasıl cepheyi terk edersiniz” şeklinde oradaki halka, köy köy gezdirdiler. Manevi, maddi desteğimiz oldu. Konya’dan yardım toplayıp götürmüştük. Ayağımın olmayışı oradakilere çok moral oldu. İnsanlara ışık olduk. Engel nedeniyle lojistik hizmette çalıştım.”

3-1-036.jpg

ÜMMET İÇİN SAVAŞACAĞIZ

Suriye’deki iş karışıklık sonrası da çeşitli yardımları bölgeye ulaştırdıklarını ifade eden Türegün, “Suriye’de karışıklık, savaş başladığından beri oralara yardım etmeye çalışıyoruz. Türkmen cephesi ile irtibata geçtik. 8 ay önce de bir kaza geçirdim. Belim kırıldı, topuğumda 8 vida var. Belimde de 3 platin var. Askerlik şubesine giderek, üzerimize düşen bir şey olur diye, gönüllü askerlik başvurusunda bulunduk. Kabul ederlerse gideceğiz. Allah nasip ederse gidip orada bu ümmet için savaşmak istiyorum. Bu kısa süreli değil, uzun süren bir savaş olacak. İnşallah Türkiye’nin zaferiyle sonuçlanacak bu savaş” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum