Engel tanımayan öğrencilerden anlamlı program

Engel tanımayan öğrencilerden anlamlı program

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Selçuklu İlçe Müftülüğü tarafından “Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Selalara” isimli program gerçekleştirildi.

Engel tanımayan görme, işitme ve bedensel engelli öğrenciler tarafından sahnede şiir okunması gibi etkinliklerin yapıldığı program Süleyman Şah Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, Selçuklu İlçe Müftüsü Nusret Karabiber ve çok sayıda kişi katıldı. İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, 15 Temmuz’dan bir ders çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Akpınar, “Olaylar yaşandıktan sonra önemi daha iyi anlaşılıyor. 15 Temmuzda ateş çukurunun kenarından döndük. Türkiye olarak mazlum, mağdur ve Müslüman kardeşlerimizin ümidiyiz. Bu yüzden birlik ve beraberliğimiz çok önemli. bu yüzden 15 Temmuzu daha iyi okumamız lazım. Bizim paralarımızla büyüyen bir cemaat bize karşı ihanet etti. bu dine yapılan bir ihanettir” sözlerini kullandı. Yoğun katılımın olduğu programda konuşan Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber, “Bu güzel programa zaman ayırarak gelen herkese çok teşekkür ederim. Buna benzeyen programların sayısı yükselmelidir. Bu doğrultuda biz Bedir savaşına katılan 313 cengavere 313 hatim ve 15 Temmuzda şehit olan 242 kişiye de 242 hatim olmak üzere toplam 555 hatim okutmak istedik. ama yoğun katılım ile bu hatim sayıları 700’ü geçti. rabbim 15 Temmuzda ki acıları bir kez daha yaşatmasın” ifadelerini kullandı. Program 15 Temmuz marşının işitme engelliler kursu öğretmeni ve öğrencileri tarafından sunulması ile son buldu.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

img_4201.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.