Enfes Bir Tarayıcı Oyunu; Agar.io!

Enfes Bir Tarayıcı Oyunu; Agar.io!

Dünyanın neresine gidilirse gidilsin milyonlarca insanın keyifli zaman geçirmek ve stres atmak için bir takım oyunları oynadıkları bilinmektedir.

Dünyanın neresine gidilirse gidilsin milyonlarca insanın keyifli zaman geçirmek ve stres atmak için bir takım oyunları oynadıkları bilinmektedir. Bu oyunlar arasında elbette ki bilgisayar oyunları da kendine yer bulacaktır. Bu noktada ise geçmişten bu yana oynanan oyunlar değil de yeni nesil oyunlar kendini göstermektedir. Örneğin son zamanlarda internet üzerinden oynanan ve tarayıcı ile açıldığı için tarayıcı oyunu olarak bilinen oyunlar öne çıkmaktadır. Ancak pek çok kimse tarafından bu oyunlar da sıklıkla elemine edilip en iyiler bulunmaya çalışılırken geçtiğimiz aylarda çıkan ve tüm dünyayı bir anda ekrana kilitleyen  farklı bir göz ile incelenmelidir. Çünkü bu oyun ciddi manada çok hızlı bir çıkış yakaladığı için pek çok oyuncunun da bağımlısı olduğu bir yapım olarak dikkat çekmektedir.

Hem gençlerin hem de orta yaşlıların, kadın ya da erkek fark etmeden herkesin oynamak için can attığı bir çalışma olan her şeyden önce basit bir mantık üzerine kurulu olduğu için de kendini göstermektedir. Bu bağlamda ise dileyen herkes tarafından denenebilen ve kolay öğrenildiği için de hiçbir şekilde sorun yaratmayan bir oyun olarak beğenilir ve yayılmaya devam eder. Öte yandan söz konusu oyunun pek çok kimse tarafından tercih edilmesindeki bir diğer neden de bu oyundaki sistemdir. Çünkü herkesin online olarak katıldığı oyunda birbirini yeme ve mücadele etme durumu söz konusu olduğu için daha çok kişi kendini heyecana kaptırmaktadır.

Nasıl Bir Oyundur?

Oyun genelinde oyuncular ellerindeki karakteri geliştirmek ve daha büyük bir karakter yaratıp en büyük oyuncu olmaya çalışırlar. Oyuna giren oyuncuların karakterlerini büyütmeleri için öne çıkan yemleri de yemeleri faydalı olmaktadır. Bunun yanı sıra oyuncular oyuna girmeden hemen önce muhakkak takma isim de belirlerler. Çünkü takma isimler sayesinde karakterlerin bir ismi olur. Bu takma isim de hemen açılış ekranına yazılabilir. Üstelik sadece isimle değil aynı zamanda farklı ülkelerin bayrakları ve çeşitli siyasi simgelerin görselleri ile de karakterler süslenebilir.

Oyuna girdikten sonra her oyuncu kendi karakterini önce yerdeki yemler ile, daha sonrasında ise kendinden küçük karakterler ile büyütmeye çalışırlar. Yani oyun içinde sürekli bir av ve avcı durumu oluşur. Özellikle de karakterlerin birbirleri ile kapışmaları sırasında alacakları pozisyon büyük önem taşır. En nihayetinde en büyük ve en gelişmiş karakterler oyunda fark yaratırlar. Her yem yendiğinde ya da diğer karakterler yutulduğu zaman oyuncu puan kazanır. Bu puan birikir ve en yüksek puanlar da sağ üst köşedeki panoda yer alır.

Hangi Tuşlar Kullanılır?

Oyunda karakteri yönlendiren farenin hareketleridir. Farenin hızı ve hareketleri karaktere doğrudan yansımakta iken aynı zamanda bu hareketlerin çok hassas olduğu da unutulmamalıdır. Oyuncu karakterini yönetirken bir takım noktaları daha çok önemser. Bu sayede de başarı ortaya çıkar. Fare ile bütün bir oyun sürdürülebilir. Hayati önem taşıyan tek unsur budur. 

Boşluk tuşu karakterin belli bir büyüklüğe gelmesinin ardından ortaya çıkar ve karakteri ikiye böler. Bunun amacı ise savunma sırasında söz konusu kaçışı hızlandırmak iken saldırı sırasında ise rakibi boğmak ve hemen yutmak için atiklik kazanmaktır. Yani her halükarda bu tuşun son derece işe yarayacaktır.

X tuşu ise karakterin içinden bir parça yem atılmasını sağlar. Bunun amacı ise dost karakterleri beslemek iken düşman karakterleri de etrafa çekip onları ilk fırsatta yemek olabilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.