Endüstri Zirvesi başlıyor

Endüstri Zirvesi başlıyor

Metal işleme sektörünün kalbinin Konya'da atacağını belirten TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bugün açılacak Endüstri Zirvesi'ne 24 ülkeden 504 firmanın bin 236 firma ile katılacağını söyledi

KONMAK 2016 Konya 13.Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Yan Sanayileri, Ekipmanları, Delme Teknolojileri, Malzemeler ve El Aletleri Fuarı bugün kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Fuara 24 ülkeden 504 firma, bin 236 marka katıldı. Her yıl olduğu gibi 2016 yılında da yüzlerce markanın, binlerce, makine, malzeme, ekipman, donanım ve teknolojilerinin sergileneceği fuar, sadece Konya ve bölgesine değil ülke ekonomisine de olumlu katkılar sağlayacak.

SEKTÖR KONYA'DA BULUŞACAK

TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Makina İmalatçıları Birliği Genel Sekreteri M. Nail Türker, TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu, Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ramaza Erkuş ve Konya Sanayi Odası Genel Sekreteri Sedat Taşkazan, fuar hakkında Rixos Otel'de basın toplantısı düzenledi. Sektöre yön veren Endüstri Zirvesi'nin başladığını belirten TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, tüm Konyalıları fuara davet etti. Metal işleme sektörünün kalbinin Konya'da atacağını belirten Ersözlü, "Bir yılı aşkın bir süredir tanıtım ve pazarlma faaliyetlerinin devam ettiği fuarlar ile üretimin yoğun olduğu şehirlerimiz başta olmak üzere, Türkiye'nin dört bir yanından 60 farklı ilden ziyaretçileri, katılımcılarla biraraya getireceğiz. İşadamı heyetlerini Konya'da ağırlayacağız.

FUARLARDA HEDEF 60 BİN ZİYARETÇİ

"Hedef 60 bin ziyaretçi" diyen Ersözlü, "Geçtiğimiz yıl 28 ülke ve 58 ilden gelen 47 bin 258 ziyaretçiyi ağırladığımız fuarlarımızda bu yıl hedefimiz, üretimin yoğun olduğu iller başta olmak üzere 60 farklı il ve sektörler açısından hedef pazar niteliği taşıyan 30 farklı ülkeden toplam 60 bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktır.  TÜYAP Konya'daki fuarlarımız 28-29-30 Nisan tarihlerinde saat 10:00-19:00 saatleri arasında, 1 Mayıs pazar günü ise saat 10:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyarete açık kalacak" açıklamasında bulundu.

ŞEHİR EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI

Fuarlar hakkında konuşan Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ramaza Erkuş, fuarlarının önemine vurgu yaparken, Sedat Taşkazan ise makine üretiminin şehir ekonomisine büyük katkı sağladığına dikkat çekti. Fuarların sanayicilerin rekabet gücünü artıracağını dile getiren Hakan Aydoğdu ise, TİAD'ın faaliyetlerinden bahsetti. M. Nail Türker de, piyasanın durumunun istenilen seviyede olmadığını, fuarların moral ve motivasyon kaynağı olacağını belirtti. Bugün açılacak fuar dört gün açık kalacak.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.