Sabit Horasan

Sabit Horasan

En zevkli maç

En zevkli maç

Torku Konyaspor taraftarları ve Konya seyircisi, belki de sezon başından buyana en zevkli maçı izledi Cumartesi günü.

Evet hem zevkli, hem de gollü bir karşılaşma oldu Torku Konyaspor-Antalyaspor maçı.

Hani spor camiasının hep üzerinde durduğu, izlemek istediği bir maç dersek yanılmamış oluruz.

Her ne kadar Aykut Hoca bu tür oyuna karşı olsa da Antalyaspor karşısındaki futbolla kendisi de zevk aldı. Maç sonrası yaptığı açıklama bunu göstermekte.

Üç haftalık bir durgunluktan sonra Eskişehir karşısında alınan galibiyetle başlayan ve Rize beraberliğiyle devam eden çıkış, Antalya galibiyetiyle yine zirve yaptı. Dahası,  3 maçta 7 puan. Bundan iyisi olamaz. Öp başına koy. 

Antalyaspor karşılaşması, Torku Konyaspor için çıkışın devam ettirileceği, ilk yarı konumunun belirleyici olacağı bir maç olacaktı. Şu anda 14 hafta sonunda alınan 23 puan var ortada. Bu artabilir, ki artmalı da. Bir Kasımpaşa beraberliği ve iç sahada Bursa galibiyeti sonunda yüksek moralle ve konsantrasyonla çıkılacak Beşiktaş deplasmanından da puan çıkartılması sürpriz olmamalı diyorum.

Cumartesi akşamı, Torku Konyaspor maça çok iyi başladı. Rakibini defanstaki zaaflarını ve orta alandaki sıkıntısını iyi değerlendiren Kartalların ilk 17 dakikada bulduğu iki gol seyirciyi çılgına döndürdü. İlk 45 dakika Konyaspqor’un bu üstünlüğü altında sona erdi.

İkinci yarıda konuk takımın biraz daha etkili olacağı tahminleri boşa çıkmadı. Özellikle, Eto’o gibi Dünya yıldızı bir futbolcuya sahipseniz, oyunu tek başına yönlendirme özellikleri varsa, o zaman maçı kontrollü götürmezseniz işiniz zor demektir.

Nitekim, ikinci yarının başlarında bir asist yapan ve son dakikalarda da bir gol atan Eto’o kendisinin yıldız olduğu gerçeğini Torku Arena’da da gösterdi. Demek ki, boşuna yıldız olmamış.

Maçın ikinci yarısında her ne kadar Torku Konyaspor kendi fabrika ayarlarına dönse ve ilk yarıdaki atak futbolundan kısmen de olsa vazgeçerek  kontrollü oynamaya çalışsa da rakibin iki golüne engel olamadı. Bunda da defans hataları kadar Eto’nun da yaratıcılığı, becerisi etken oldu.

Torku Konayaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, zaman zaman eleştirilerin hedefine otursa da Antalyaspor karşısında yaptığı rotasyonla olumlu not aldı denebilir.

Hafta içerisinde oynanan Ziraat Türkiye kupası maçında kendisini gösteren ve olumlu futbollarıyla dikkat çeken Abdülkerim, Kibong ve Bajiç’in ilk 11’de görev yapması kendi adına sürpriz olmadı. Dahası, Aykut hoca doğruları yaptı. Nitekim, her üç futbolcunun oyuna ve sonuca yaptığı katkılar ortada. Böylece, kazanan da Konyaspor oldu.

Aykut hocanın en çok eleştirilere neden olan uygulaması, herkesinde bildiği gibi kontrollü futbol. Ama, Torku Konyaspor Antalyaspor karşısında bunun dışına çıkarak sezonun en atak futbolunu oynadı ve maça gidenlere seyir zevki yüksek bir karşılaşma  izlettirdi Kartallar.

Futbol bir yerde budur. Gol olacak ki seyirci zevk alsın.

Ancak, gol atarken de defansta hata yapmayacaksın, kontrolü elden bırakmayacaksın. Eğer takım savunması yapamazsan, o zaman Aykut hocanın da dediği gibi çok gol atmak işe yaramaz. Kalende de çok gol görürsün. İşte bunun en açık örneği, geçen sezon ligin ikinci yarısında en çok gol atan takımlar arasında yer alan Balıkesirspor’un küme düşmesidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR