Sabit Horasan

Sabit Horasan

En zayıf halka!

En zayıf halka!

Torku Konyaspor:
En zayıf halka..

Teknik direktör Uğur Tütüneker de aynı yorumu yaptı..
Süper lige yeni çıkmış, iskeletini koruyamamış, yeni bir çok transfer yapmış takım olma konusunda sıkıntılar yaşayan ekipler için kullanılır, bu sözler genelde…
Dahası, düşmeye en yakın aday olarak görülür böyle takımlar..
Üç yıl önce de küme düştüğümüz sezon da aynısını söylemiştik. Nitekim yazılan, çizilenlerin hepsi doğru çıktı ve Konyaspor ligde tutunamayarak küme düştü..
Bu sezon, üç yıl öncesine göre çok karamsar değilim.. Fikstürün ikinci yarı dezavantajına rağmen daha iyimser bakmaya çalışıyorum..
Genç futbolcular takımın umudu..
Selim, Recep, Muhammet, Tolga, Ömer Ali, Ali Dere, Abdülkerim Bardakçı, yeni transferlerden Vedat ve Ali Çamdalı ile birlikte yine geçen yıl ki kadroda yer alan Erdal, Erdinç, Ali Turan Süper ligin yabancısı olmayan futbolcular.
Her ne kadar yeni transferleri tanımasak da iyi bir harmanlama ile Konyaspor’un sezonu iyi bir yerde bitireceğine inanmamız lazım.. Bu konuda maddi ve manevi destek olmalıyız.  
Ancak, her şeye rağmen tedbirli olmakta da yarar var..
Lige yeni çıkmış takımlar, bir önceki sezonda mücadele etmiş ve oturmuş bir kadroya sahip takımlara oranla ligde ne yazık ki en zayıf halkayı oluştururlar.. Sadece Torku Konyaspor mu? değil tabi ki. Bir Rizespor, Erciyesspor da bu gruba dahil,. Hatta, geride kalan yıl ligde zar zor kalan Elazığspor, Karabükspor, Gaziantepspor ve Sivasspor ile Antalyaspor da diğer zayıf halkaları oluşturmakta.   
Bu tür takımlarda yapılması gerekenlerin başında: nokta ve iyi transfer yapmak.. İyi hazırlanmak ve takım olmak… iç sahada en az puan kaybı yaşamak… Ekonomik sıkıntıların en aza indirilmesi gibi konular gelir.
Torku Konyaspor, ligin yeni takımı olmasına karşın, yeni sezon hazırlıklarına en geç başlayan takımlar arasında yer aldı.. Ama, gördüğümüz ve uzaktan da olsa izlediğimiz kadarıyla, teknik adamlar bu eksikliği yoğun antrenmanlarla kapatmaya çalıştı. Birde; yeni transferlerin çalışmalara geç katılmaları ayrı bir dezavantaj olsa gerek. Umutlu yanı, takım içerisindeki uyum.
Şimdi yapılacak iş ise, Slovenya kampını en iyi şekilde değerlendirerek çok sayıda hazırlık maçı oynamak ve takım olma adına önemli adımlar atmaktır. Takım olamamışsan, çok iyi mücadele etmişsin, bir işe yaramaz. Tek beklentimiz bunun gerçekleşmesi.
xxx
Halk arasında sık kullanılan bir söz.
‘Dilek dilesem kabul olacakmış.’
Fikstür çekimi öncesi, ilk maçı iç sahada Fenerbahçe ile oynamak geçiyordu içimden...
Düşündüklerim oldu..
Umarım, Torku Konyasporlu futbolcularda benim bu beklentilerime sahada yanıt verirler ve   Fenerbahçe’yi yenerek sezona 3 puanla başlarlar.  
Puan demişken, Torku Konyaspor’un ilk yarıda 9 maçını içeride, 8 karşılaşmasını da deplasmanda oynayacağından yola çıkarak, fikstürün avantaj veya dezavantajlarını iyi görmeliyiz..
Evet, teknik direktör Uğur Tütüneker’e katılıyorum, her takımla oynanacağız.
Ama, fikstürün zor yönlerini de göz önüne almalıyız. Bunu görmemezlikten gelemeyiz.
Ligin ilk yarısında oynayacağımız maçlara baktığımız zaman, Torku Konyaspor açısından olumlu dahası, dengeli bir fikstür diyebiliriz.
İkinci yarı fikstürü ise daha zor..
Bir kere, ligin ikinci yarısında Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş Konya’ya gelecek. Bu karşılaşmaları hesaba katmamalıyız. 3 maçta alınacak her puan ekstra olacak. Geride 5 maç kalıyor.. Bu karşılaşmaların 5’ini de kazanmak, 15 puan demek.. İşte işin zorluğu burada karşımıza çıkıyor..
Torku Konyaspor’un ligde kalabilmesi için ilk yarı fikstürünü en iyi şekilde değerlendirerek alabildiği kadar çok puan toplaması gerekir.. İkinci yarıda ise, iç sahada 5 maçta puan kaybı yaşanmamalı ve deplasmanlardan da puan çıkartmanın yolu aranmalıdır.   
İnanıyorum ki, yöneticiler, teknik adamlar ve futbolcularda bu konuda gerekli hesapları yapıyorlardır.  
Hayırlısı diyerek, Torku Konyaspor’a yeni sezonda şimdiden başarı diliyorum.
Zayıf halka olmamak, yönetici, teknik adam ve futbolcuların elinde. Büyük düşüneceksin, akılcı transferlere yapacaksın. Takım olacaksın. Ekonomik sıkıntıyı futbolculara  hissettirmeyeceksin… Tabi, şansta bir yerde Torku Konyaspor’un yanında olmalıdır.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR