En İyi Üniversiteler Sıralamasında Boğaziçi 60 Sıra Birden Yükseldi

En İyi Üniversiteler Sıralamasında Boğaziçi 60 Sıra Birden Yükseldi

Times Higher Education (THE) ve Thomson Reuters’ın yaptığı dünya üniversiteler sıralamasında Boğaziçi Üniversitesi 139. sırada yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi, THE tarafından üniversitelerin öz-görevleri olarak kabul edilen eğitim,...

Times Higher Education (THE) ve Thomson Reuters’ın yaptığı dünya üniversiteler sıralamasında Boğaziçi Üniversitesi 139. sırada yer aldı.

Boğaziçi Üniversitesi, THE tarafından üniversitelerin öz-görevleri olarak kabul edilen eğitim, araştırma, bilgi transferi ve uluslararası görünüm alanlarında dünyanın en iyi ilk 150 üniversitesi arasına girerken, Türkiye’den ilk kez toplam dört üniversite ilk 200 arasında yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi geçtiğimiz yıl THE sıralamasında 199. olarak listeye girmişti.

İngiliz Times Higher Education (THE) ile Thomson Reuters, Dünyanın En İyi 400 Üniversitesi 2014-2015 Sıralaması sonuçlarını 1 Ekim 2014 tarihinde açıkladı. California Institute of Technology’nin dördüncü kez ilk sırada yer aldığı sıralamada, Harvard University ikinci, University of Oxford üçüncü, Stanford University dördüncü sırada yer alırken, Türkiye’den Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte ODTÜ, İTÜ ve Sabancı Üniversitesi dünyanın en iyi 200 üniversitesi arasında yer aldı.

Açıklanan listede Boğaziçi Üniversitesi 139. sırada yer alırken, ODTÜ 85., İstanbul Teknik Üniversitesi 165., Sabancı Üniversitesi 182. sırada yer aldı. Bilkent Üniversitesi 201-225, Koç Üniversitesi 301-350 aralığında yer aldı.

2010 yılından bu yana dünya üniversitelerinin sıralamasını yayınlayan Times Higher Education (THE) değerlendirmesini beş ana başlık ve 13 alt başlıktan oluşan kriterlerle oluşturmakta. Eğitim (%30), Bilimsel Yayınlara Yapılan Atıflar (30%), Araştırma (%30), Uluslararası Görünüm (%7.5) ve Sanayi Gelirleri (%2.5) başlıklarında dünya üniversitelerinin aldıkları skorlar raporlanarak oluşturulan sıralama her yıl Ekim ayında yayınlanmakta.

Bu yıl 28 ülkenin yer aldığı ilk 200 sıralamasında Türkiye, Boğaziçi Üniversitesi ile 139. Sırada yer alırken, 2012’de 276. sıraya, 2013 yılında 199. sıraya yerleşmişti. Boğaziçi Üniversitesi’nin istikrarlı yükselişi son dönemde özellikle araştırma üniversitesi olma yönünde attığı adımlara bağlanıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu üniversitenin başarısı ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Boğaziçi Üniversitesi 150 yıllık tarihi ile Türkiye’nin ve dünyanın en köklü üniversitelerindendir. Bu güçlü tarihsel miras, üniversitemizin kültürel, toplumsal ve bilimsel anlamda çok güçlü bir gelecek vizyonuna sahip olmasını beraberinde getiriyor. Bu vizyonla oluşturduğumuz stratejik plan doğrultusunda üstün nitelikli lisans eğitimimizden taviz vermeden araştırma üniversitesi olma hedefini koyan Boğaziçi Üniversitesi, bu yönde önemli adımlar atmış, lisansüstü programlarını zenginleştirip, lisansüstü öğrenci oranını yükseltmiştir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.