En Güzel Mektup Yazan 40 Öğrenci Mardin Gezisi İle Ödüllendirildi

En Güzel Mektup Yazan 40 Öğrenci Mardin Gezisi İle Ödüllendirildi

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı köy okullarında eğitim gören öğrencilerden en güzel mektup yazan 40'ı Mardin gezisi ile ödüllendirildi. ‘Mektup arkadaşım’ projesi kapsamında en güzel mektup yazan 40 öğrenci eski Cizre Kaymakamı Şenol...

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı köy okullarında eğitim gören öğrencilerden en güzel mektup yazan 40'ı Mardin gezisi ile ödüllendirildi. ‘Mektup arkadaşım’ projesi kapsamında en güzel mektup yazan 40 öğrenci eski Cizre Kaymakamı Şenol Koca tarafından verilen söz üzerine Mardin gezisine götürüldü. Geziye katılan köy öğrencilerinin çoğu daha önce köyden çıkmamış ve başka yere gitmemiş öğrencilerden oluşuyor. Sabah tahsis edilen araçlarla köylerden alınan öğrenciler öğretmenleri eşliğinde Mardin’e gitti.

Gezi kapsamında ilk adres Mardin’in Artuklu ilçesi Dara Antik Kenti oldu. Gezi hakkında açıklamalarda bulunan Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulhakim Selimoğlu, “Bu gençlerimizin hepsi ilçemize bağlı köylerde ikamet eden ve orada okuyan gençlerimizdir. Ortaokul kısmında okuyan çocuklarımızdır. Onlara bir Mardin gezisi yaptırmayı düşündük. O amaçla yola çıktık. Başlarında öğretmen arkadaşlarımız var, 40 tane gencimiz programda yer alıyor. Gezimizin ilk adresi dünyanın ilk başkenti tarihi özelliğini taşıyan Dara Antik Kenti adlı yeri gezdik. Dara adlı kent gerçekten gün yüzüne çıkmamış. Daha pek fazla bilinmeyen ama çok muhteşem bir tarihi eser. Gençler orayı hayranlıkla gezdiler. Şimdi de Kasimiye Medresesi’ni ve Mardin’in diğer tarihi mekanlarını gezdik. Mardin’e gerçekten çocuklarımız hayran kaldı.” diye konuştu.

Öğrencilerle beraber geziye katılan öğretmenlerden Hasan Doğan, “Cizre Kaymakamlığı’nın bir proje kapsamında öğrencileri geziye getirdik. Öğrencilere ödül mahiyetinde olarak yapılan gezi kapsamında Dara Kenti, Mardin Kasimiye Medresesi ve diğer tarihi yerleri gezdik.” dedi. Geziye katılan öğrenciler de, “Gezimiz çok güzel geçti. Çok tarihi ve güzel yerler gördük. İlk önce Dara Antik Kenti’ne gittik. Mutlu olduk. Gerçekten çok antik yerleri var. Şimdi de buradayız. Yani çok güzel geçti. Bizi buraya getirmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde duygularını dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.