Sabit Horasan

Sabit Horasan

En gollü maç

En gollü maç

En çok korktuğumuz maçtı.. Ama kolay oldu..
Bir yanda, ilk 6 mücadelesi veren Torku Konyaspor, diğer tarafta, tehlike hattında yer alan ve düşmeme uğraşı veren Kartalspor..
İki takım açısından da önemli bir karşılaşmaydı.. Puan kaybeden taraf için belki her şey bitmeyecekti, ama hedefleri doğrultusunda önemli kayıp yaşayacaklardı..
Böylesine önemli maçta, hem de son haftalarda iyi futbol oynayan Kartalspor’u yenen Torku Konyaspor, en farklı galibiyetini alarak, rakiplerinin de puan kayıpları yaşadığı haftada hedefe bir adım daha yaklaştı.
Ligde kalma konusunda son kozlarını oynayan Kartalspor maça iyi başladı ve daha 5. dakikada da golü buldu.. Ardından da ikinci golü kaçırdı..
Ancak, 19. dakikada Erdal’ın nefis frikik golü imdada yetişti.
Bu nedenle, Pazar günkü maçın ilk 20 dakikasını, gol dışında saymıyoruz..
Hani rakip kaçırdığı ikinci golü de atsaydı, belki kabus gibi bir karşılaşma olacaktı.
Ancak, 23. dakikadan sonra oyunun seyri değişti..
Torku Konyaspor teknik adamları, yaptıkları diziliş hatasından bu dakikada vazgeçerek, maça stoperde başlayan Ali Turan’ı sağ beke, sağ bekte başlayan Selim’i de stopere kaydırınca taşlar yerine oturdu.  
Aklın yolu birdir..Hata affetmez.
Denizli maçında Ali Turan’ı gereksiz yere sol stoperde, bu hafta da daha yararlı olabileceği sağ bek dururken stoperde oynatacaksın. Defansın ortasında çok iyi anlaşan Selim ve Erdinç’ten oluşan bloğu bozacaksın.. Hani, Tolga olsa ve Selim de kesik yese Ali’nin sağ stoperde oynaması normal,.
Maça iyi başlayan Kartalspor, ilerleyen dakikalarda oyundan düştü.. Dahası, 38. dakikada Neca’nın attığı ikinci golle konuk takım konsantrasyonunu kaybetti.
İlk yarı sonunda soyunma odasına 2-1’lik galibiyetin verdiği moralle giden Torku Konyaspor, maçın ikinci yarısında ise rahat bir futbol sergiledi.. Özellikle; Ömer Ali, Erdal ve Ars ile geliştirilen ani ataklarla rakip defansı çok zorladılar. Kaçan pozisyonlarda golle sonuçlanmış olsaydı sonuç 7-8 olurdu..
Ama, önemli olan, Denizlispor’dan sonra Kartalspor’u da yenerek, rakiplerin puan kaybettiği haftayı iyi değerlendirmekti. Bu da oldu..
 Kartalspor galibiyetiyle ilk 6’nın yolu biraz daha açıldı diyebiliriz. Tabi ki, kalan maçları da en az kayıpla geçmek, birde rakiplerdin puan kaybı yaşamasını beklemek koşuluyla..
Torku Konyaspor’da, bu maçta tüm futbolcular ellerinden geleni yaptılar..
Orta alanda Serkan, maç boyunca sahayı enlemesine çok iyi kullandı.. Erdal bildiğiniz gibi. Ars, geldiğinden buyana, goller kaçırmasına karşın belki de en iyi futbolunu oynadı.. Ömer Ali daha dikkatli olmak zorunda. Kendisine verilen bu fırsatı iyi değerlendirmeli.. Kendisini daha da geliştirmeli.. Ümit Milli takıma giden bir Ömer Ali’den daha iyi futbol beklemek sporseverlerin hakkı olsa gerek.
xxx
Birde hakem konusuna değineceğim..
Torku Konyaspor-Kartalspor maçı için MHK tarafından önce, Ankara bölgesi hakemi Yaşar Kemal Uğurlu görevlendirildi.. Ancak, Kartalspor’un itirazı üzerine bu genç ve idealist hakemin yerine, Uğurlu’nun nüfus kütüğünün Konya’da olması nedeniyle Çağatay Şahan verildi..
Önce Kartalspor yöneticilerine sormak lazım; Ne oldu, hakem değişince kazandınız mı? Ne değişti yani..
İkincisi, Merkez Hakem Kurulu yetkililerine sormak lazım; siz hakeminize güvenmiyor musunuz?..
Yaşar Kemal Uğurlu’nun nüfus kütüğü Konya’da olabilir. Ama, Uğurlu, bu sezon PTT 1. ligde düdük çalan hakemler arasında en iyisi olarak dikkat çekti.. İnanıyorum ki, maça çıkmış olsaydı, en iyi şekilde görev yapacaktı.. Sizi de utandırmayacaktı.. Konyaspor’un net penaltısını vermeyen, bunun etkisinde kalmış olacak ki, olmadık bir pozisyonda penaltı noktasını gösteren Çağatay Şahan’dan da daha kötü bir maç yönetmeyecekti. Bundan kesinlikle eminim.
MHK, hakemlerine güvenmek zorundadır.. Geçmişte de Konya nüfusuna kayıtlı Abdurrahman Arıcı, Etem Atasoy gibi bir çok hakem vardı.. Hiç biri böylesine bir tablo ile karşılaşmadı.. Konyaspor’un maçlarına da çıktımlar, aslanlar gibi yönettiler. Hakem eyyamcı olamaz, olmamalı.
Bu sezon PTT 1. ligde düdük çalan, önümüzdeki sezonda Süper ligi, bir sonraki sezonda Avrupa’yı hedefleyen Yaşar Kemal Uğurlu gibi hakemler kolay kolay yetişmez. Merkez Hakem Kurulu, güvenmeli ve hangi maç olursa olsun kendilerine görev vermeli, cesaretlendirmeli. Kazanan Türk futbolu ve hakemliği olacaktır..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR