En fazla kararsız iktidarda!

En fazla kararsız iktidarda!

Çarşı, pazar ve mutfaktaki ekonomik yangın, belediyelerdeki ihale, inşaat vs sorunlar… Teşkilatların istemediği tepeden inme adaylar…

Çarşı, pazar ve mutfaktaki ekonomik yangın, belediyelerdeki ihale, inşaat vs sorunlar… Teşkilatların istemediği tepeden inme adaylar… 31 Mart’ın belirleyeni olacak bu üç faktörün, özellikle AKP seçmeninin kararsızlığını artırdığı belirtiliyor.

Yerel seçimlere iki ay bir hafta kala partiler, gösterdikleri adayların tutup tutmadığını tartışıyor. Özellikle Cumhur İttifakı’nda, iktidar partisi teşkilatlarının karşı çıkmasına rağmen ısrarla aday gösterilen isimler nedeniyle bazı illerin şimdiden rakip partilere hediye edildiği konuşuluyor. Özellikle yanlış aday seçiminin teşkilatların heyecanını kırdığı, Cumhur seçmenini kararsızlığa ittiği belirtiliyor. Özellikle MHP ile ittifakla kazanılması umulan yerlerde, seçimin rakip partilere hediye edildiği kaydediliyor.

İSTENMEYEN ADAYLAR

Bazı illerde teşkilatların karşı çıkmasına rağmen Cumhur İttifakı’nın istenmeyen kişileri aday gösterdiği, millet ittifakının sağlanabildiği bu illerin alenen rakip partilere hediye edildiği konuşuluyor.

SAADET PARTİSİ DENGELERİ SARSACAK

Ne AKP ne de CHP ile ittifak yapmayıp sevilen adaylarıyla seçime tek başına katılan Saadet Partisi’nin de bu seçimde suni dengeleri sarsacağı kaydediliyor. Adaylara duyulan tepki iktidar partisinde Ordu, Fatsa, Malatya ve Akçadağ teşkilatlarında teşkilat istifalarını peş peşe getirirken, Samsun, Balıkesir, Antalya’da da sıkıntı yaşandığı belirtiliyor. Ayrıca iktidarın güçlü olduğu ilçeleri MHP’ye bırakmasının da teşkilatlarda tepki ve küskünlüğe neden olduğu belirtiliyor. Ankara Gölbaşı, bu ilçelerin en başında sayılıyor.

İŞSİZLİK, PAHALILIK, GEÇİM SIKINTISI

On altı yıllık iktidarın yatırım, istihdam ve üretim politikası yerine, yap, sat, işlet, özelleştir politikasının getirdiği ekonomik krizi aşmak için gayretle sarıldığı pansuman tedbirler, enflasyonu düşüremiyor, işsizliği durduramıyor. Bu durum ise 31 Mart seçimlerini etkileyecek en önemli faktör olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.