En çok Akdeniz'i  tercih ediyorlar

En çok Akdeniz'i tercih ediyorlar

Geçtiğimiz yıl yaşanan olaylardan dolayı boş kalan otellere ilgi, bu yıl daha fazla oluyor. Tatil planı yapan Konyalılar, en çok Akdeniz'i tercih ederken; Ege bölgesini de listesinden eksik etmiyor

2016 yılında gerçekleştirilmeye çalışılan 15 Temmuz başarısız askeri darbe girişimi ve  terör saldırıları nedeni ile durgunluk yaşanan tatil sektöründe, bu yıl hareketlilik başladı. Konyalılar, tatil planını yapıyor. Temmuz ve Ağustos aylarında tatile giden Konyalılar'ın sayısında, gözle görülür bir artış yaşanıyor. Tatil için en fazla Akdeniz bölgesini tercih eden Konyalılar, Ege bölgesinde yer alan illeri ve yurtdışı programlarını da alternatif olarak görüyor. Konyalı vatandaşların Akdenizi tercih etmesinin en önemli faktörü ise deniz ve sahil oluyor.

TALEP FAZLA FİYAT YÜKSEK  

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Şube Başkanı Kazım Yanar, Konyalı vatandaşların en fazla Akdeniz bölgesini tercih ettiğini dile getirdi. Otellerin ve tatil köylerinin geçen yıl boş kaldığını ifade etti. Bu yıl tatil sektöründeki hareketliliğin daha fazla olduğunu aktaran Yanar, “Tatil, en iyi Temmuz ve Ağustos aylarında yapılıyor. Konyalılar, bu dönemi dolu dolu geçirmesini biliyor. Genellikle sahil kesiminde tatil yapmak istiyor. Bu yüzden önceliğini Akdeniz'e veriyor. Ege bölgesini de tercih ediyor. Yurtdışını giden Konyalılar da oluyor. Talep fazla olunca, fiyatlarda haliyle yükseliyor” dedi.

DENİZE GİRMEK İÇİN GİDİYORLAR

Tatil için gidilecek otellerin fiyatları ise cep yakıyor. Tek kişilik 1 haftalık lüks otel maaliyeti en düşük bin 300 TL'den başlıyor. Fiyatlar, otelin kalitesi ve konumuna göre 4 bin 200 TL'ye kadar çıkıyor. Otellerin gecelik kişi fiyatı da 204 ile 570 TL arasında değişiyor. Antalya Konyaaltında 120 TL'den başlayan fiyatlar ile otel bulmak bazen mümkün oluyor. İş temposu ve yoğunluğunu atmak için sahili tercih eden ve kafa dinlemek isteyen Konyalılar, “Fiyatları yüksek olsa da sene de bir kez tatile gitmek ve denize girmek iyi oluyor” dedi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.