En büyük sorun kutuplaşmadır

En büyük sorun kutuplaşmadır

Partisinin Konya’da gerçekleştirilen bölge toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, “Pek çok sıkıntı var fakat sorunlar içerisinde en büyüğü kutuplaşmadır” dedi

Saadet Partisi Genel Merkez 3. Bölge İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı Konya’da gerçekleştirildi. Parti il binasında gerçekleştirilen toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mesut Doğan ve Mehmet Karaman ile Konya, Kırşehir, Kütahya, Afyon, Ankara, Bilecik, Eskişehir, Karaman ve Kırıkkale il başkanları, il müfettişleri, teşkilat başkanları ve seçim işleri başkanları katıldı. Toplantının basına açık bölümünde Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hem ülke hem de bölge olarak çok hassas bir süreçten geçildiğini belirten Doğan, “Pek çok sıkıntıyı burada uzun uzadıya konuşabiliriz fakat bu sorunlar içerisinde en büyüğü kutuplaşmadır. Ülke öyle büyük bir şekilde kutuplaştı ki aynı kurumda çalışanlar, aynı camide namaz kılanlar kutuplara ayrıldı, birbirlerine farklı gözlerle bakmaya başladı. Bu kutuplaşma okullarda çocuklarımıza kadar indi” dedi. Yetkililerin söylemleri ile kutuplaşmayı artırdığına işaret eden Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maalesef yetkililer ateşe körükle gidiyor. Bu da içimizdeki sıkıntıyı daha da artırıyor. Zaten bir ülkede adalete şüphe ile, geleceğe endişe ile bakılıyor ve o ülkede insanlar ortak bir paydada buluşamıyorsa orada sorun büyük demektir. Bu kutuplaşma sadece ülkemizde değil, tüm İslam alemine yayılmıştır. ABD Başkanı Ortadoğu’yu ziyaret etti, İslam alemi karışıktı daha da karışık hale geldi. İslam ülkeleri birbirlerine söylenmeyecek sözler söyleyip siyaset gütmeye başladı.”

img_1905.jpg

HALK ÇATIŞMADAN BIKTI

Milli Görüş olarak 50 yıl boyunca Siyonizm’i deşifre ettiklerini belirten Doğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Siyonizm gözlerimize baka baka, bu toprakların insanlarını kullana kullana hedefine yürüyor ve biz bir şey yapamıyoruz. Neden? Biz bu topraklarda hedefi olan ülkelerle uğraşmak yerine birbirimizle uğraşıyoruz. Biz bu bölgede Saadet Partisi olarak nelerin yapılmaya çalışıldığını biliyoruz ve inancımızın sorumluluğunda Genel Başkanımızdan üyelerimize kadar çırpınıyoruz. Dün bu oyunu bozduk, yarın da bu oyunu bozacağız. onlar ne yaparlarsa yapsınlar, hedeflerine ulaşamayacak. Öyle bir noktaya geldik ki, AK Parti’ye, MHP’ye BBP’ye Vatan Partisi’ne oy verenlerin bir araya gelip aynı masa altında oturabilecekleri tek masa Saadet Partisi’dir. Saadet Partisi bu ülkenin teminatıdır, tarihidir, geleceğidir. Türkiye’de siyaset yeniden şekilleniyor. iktidar partisinin metal yorgunluğu var deniliyor. Biz biliyoruz ki bu yorgunluk geçmeyecek. 10 yıldır bu ülkede uygulanan ötekileştirici, çatışmacı siyasetten halk bıkmıştır. Saadet Partisi hiçbir zaman kucaklayıcı tavrını bozmamıştır.”  

ÇÖZÜM İNANCIMIZDA

Önümüzde bir seçim olduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Doğan, şu ifadelere yer verdi: “Bu kasım ayında veya en kötü ihtimal 2 yıla olacak. Biz bu seçime hazırlıklı bir şekilde girebilmek için, teşkilatlarımızı gözden geçirip eksikliklerimizi gidermek için, başkanları, il müfettişleri, teşkilat başkanları ve seçim işleri başkanlarımızın düşüncelerini alabilmek için 9 bölgemizde toplantı planladık. Bugün ise 3. bölge toplantımızı Konyamızın ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. Bu ülke tarih de şahittir ki en zor şartlardan çıkmasını bilmiştir. Bizim görmüş olduğumuz çözüm ise inancımızın emrettiği istikametten yürümektir. Bu Ramazan ayının inancımızın emrettiği tarihimizin öğrettiği istikametten yürümesine vesile olmasını temenni ediyorum.”

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_1924.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.