‘En büyük eserimiz bu’

‘En büyük eserimiz bu’

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, “Oylayacağımız değişiklikle demokratikleşme, milletin yeniden güç kazanması sağlanacak. Güven ve istikrar altında hızlı ekonomik kalkınma görülecek” dedi

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile  Konya ve ülke gündemini değerlendirdi. AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Tekin ile Mehmet Ünüvar, Babaoğlu'na eşlik etti. AK Parti İl binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Babaoğlu, 1980 darbesi sonrasında darbeci cunta tarafından topluma dayatılarak, uygulamaya geçirilen 1982 Anayasasına dair en köklü değişimin yapılacağını söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi MHP'nin dışında kalan partilerin yasama görüşmelerini engellemek, yavaşlatmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Babaoğlu, “ 18 Maddelik Anayasa Değişikliği teklifimizin 4 ana hedefi var. Vesayet, ortadan kalkacak. Demokratikleşme, milletin yeniden güç kazanması sağlanacak. Güven ve istikrar altında hızlı ekonomik kalkınma görülecek. Hızlı karar alabilecek güçlü bir yönetimle Türkiye, uluslararası alanda daha güçlü bir aktör haline gelecek. Yüzde 50 ve üzeri oy gerektiren ve birlikteliği beraberinde getirecek bu sistemle huzur sağlanacak.

KAMPANYA 25 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK

AK Parti olarak Halkoylaması kampanyasına, bu hafta başlayacaklarını ve 25 Şubat Cumartesi günü Ankara’da bir tanıtım programı gerçekleştireceklerini ifade eden Babaoğlu, “AK Parti İl teşkilatı olarak ilçe danışma meclisi ve mahalle yönetimleri toplantılarındaydık. Tüm milletvekillerimiz il teşkilatı üyelerimizle birlikte ilçelerimize gittiler. Teşkilatlarımız halkoylaması çalışmalarına şimdiden başlamış, heyecan dorukta. Biz de Derbent, Hüyük, Derebucak ve Beyşehir’de toplantılarına katıldık. AK Parti Konya Milletvekilleri olarak Konyamız için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. İlimiz yatırımlarıyla ilgili tüm milletvekillerimizle birlikte Bakanlıklarımızla görüşmeler yapıyor, projeleri takip ediyor, kurum ve vatandaşlarımızın talepleriyle yakından ilgileniyoruz” şeklinde konuştu. 

YAĞIŞ ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Etkili olan kar yağışının ardından Apa Barajı'nın su seviyesinin yüzde 12'ye çıktığını, Altınapa Barajı'nın yüzde 10, Sille Barajı'nın yüzde 51, Ereğli İvriz Barajı'nın yüzde 32'ye yükseldiğini vurgulayan Babaoğlu, şunları kaydetti: “KOP İdaremiz koordinasyonunda yürütülen KOP Eylem Planı kapsamında yapılan çalışmaları takip ediyor ve yeni dahil olan illerle birlikte sayısı 8’e yükselen KOP Bölgesine daha fazla yatırım gelmesi için Bölge milletvekillerimizle birlikte hareket ediyoruz. KOP kapsamında her yerleşim yerine bir gölet veya sulama projesi yapma çalışmalarına, arazi toplulaştırması çalışmalarına devam ediyoruz. Diğer yandan sanayi ve ticaret yönelik, sosyal hayata yönelik çeşitli projeleri de yürütüyoruz. Ayrıca çiftçi kardeşlerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarını yeniden yapılandırarak öteliyoruz. TEDAŞ'ın tarımsal sulamada kullanılan elektrik tüketiminden kaynaklanan alacakları da yeniden yapılandırılacak”

SAVUNMA SANAYİNE GÜÇ KATIYORUZ

“Beyşehir ilçemize bağlı ve adını tüm dünyaya duyurmuş Üzümlü ve Huğlu mahallelerimizin av tüfeği sanayisini geliştirmek ve güçlendirmek ve onları yivli tüfek üretimi ile ülkemizin savunma sanayiine katkı yapar hale getirmek için çalışmalar yaptık” diyen Babaoğlu, “Savunma Sanayi Müsteşarımızı, Sanayi Genel Müdürümüzü, TSE Genel Müdürümüzü, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcımızı, İktisadi Sektörler Genel Müdürümüzü ve beraberlerindeki heyeti bölgede misafir ederek, yerinde çalışmaları görmelerini ve buralarda yapılabilecekleri konuştuk. Yivli tüfek üretimi hususunda Milli Savunma Bakanımızın talimatlarıyla bir çalışma başlatıldı ve üretimin önü açıldı. Şimdi üretim izni için başvurular başlayacak. Ayrıca Milli Savunma Bakanımız da bu iki mahallemizi en kısa sürede ziyaret edecek. Diğer yandan Kalkınma Bakanlığımız Üzümlü ve Huğlu’da silah sektörünün gelişimi için bir rapor çalışması yapıyor. Bu kapsamda Kalkınma Bakanımız Üzümlü ve Huğlu’yu ziyaret edecek” açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.