Emre Alkin: Dolar bozdurmanın faydası yok

Emre Alkin: Dolar bozdurmanın faydası yok

Amerika'daki seçimler, petrol piyasasında alınan kararlar ve Türkiye'deki bazı gelişmelerle dolar bir anda fırladı, gündemimize oturdu.

Doların hızla yükselmesi devam ederken, Merkez Bankası faiz oranlarını artırma yoluna gitti ve piyasaya fazladan 1,5 milyar dolarlık bir takviyede bulundu.

Merkez Bankası'nın müdahalesi sonrası düşüşe geçen dolar, dakikalar sonra Avrupa Parlamentosu'nun "Türkiye ile müzakereler dursun" kararıyla birlikte tekrar yükseliş trendine geçti.

DOLAR HALA DÜŞMEDİ

Dolar 3,52'den işlem görmeye devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşa "Dövizleri bozdurun" çağrısında bulundu. Erdoğan'ın çağrısına ilk destek Borsa İstanbul ve TMSF'den geldi. Ancak yapılan çağrılar sonucu dolar şimdilik düşmüş değil.

Emre Alkin: Dolar bozdurmanın faydası yok

Ekonomi profesörü Emre Alkin, NTV canlı yayına katıldı ve doların yükselmesiyle dolar bozdurmanın ekonomiye etkisini yorumladı.

ERDOĞAN'IN LİDERLİĞİ KANITLANIR ANCAK 'DOLAR BOZDURUN' ÇAĞRISI İŞE YARAMAZ

Emre Alkin şunları söyledi:

Dünyada basılmış dolar 1,4 trilyon. Bunun karşılığında dolar hesaplarının büyüklüğü 50 trilyon dolara yakın. Yani böyle bir para piyasada zaten yok. Bu Cumhurbaşkanı'nın liderliğini bir kez daha kanıtlamasıyla sonuçlanacak.

DOLAR BOZDURMANIN FAYDASI YOK ÇÜNKÜ DÜNYADA BÖYLE BİR PARA YOK

Borsa İstanbul bu kadar yüksek meblağ ile satış yapmış ancak kurda bir oynama dahi olmamış. Demek ki bunun biraz daha artması lazım. Dolar satmanın faydası var ancak zararı da bana göre aynı. Çünkü zaten böyle bir para yok. Herkes sabahleyin '(dövizimizi) çekelim' dese böyle bir para yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.