Emniyet'ten vatandaşa SMS'li uyarı!

Emniyet'ten vatandaşa SMS'li uyarı!

Emniyet Genel Müdürlüğü vatandaşları dolandırıcıları karşı uyarıyor. Bir çok vatandaş, kendini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp, vatandaşlardan para istiyor.

Dolandırıcıların oyununa gelen vatandaşlar, polise yardım ettiğini zannederken, telefon dolandırıcıları kayıplara karışıyor. Türkiye'den bir çok isim telefon dolandırıcılarının oyununu gelerek parasını kaptırdı. Bir çok yöntemi olan dolandırıcılar, vatandaşları arayarak başlarının derde girdiğini, isminin terör örgütünde yer aldığını belirterek, isminin temize çıkması için belirli bir noktala para bırakmalarını istiyor. En son Konya'da yaşanan bir olay, dolandırıcıların ne kadar profesyonelce çalıştığını gözler önüne seriyor. Konya'da bir polis memurunu bile dolandırmayı başaran telefon dolandırıcılarının bir çoğu kayıplara karışıyor. Telefon dolandırıcılarını şikayet etmek ise bir çok işlemin ardından gerçekleşiyor. Telefon dolandırıcılarının aradığı vatandaşlar polise giderek şikayet etse bile, polisten "Savcılığa gidin" cevabını alıyor. Dolandırıcılar ise vatandaşlardan para koparmaya devam ediyor.

'BANKADAN ÇEKTİĞİNİZ PARA SAHTE!'

Telefon dolandırıcılarının bir çok yöntemi bulunuyor. Son zamanlarda en çok kullandıkları yöntem ise sahte para yöntemi. Kurbanlarını özenle seçen dolandırıcılar, vatandaşlara "Ben komiserim. Bankadan çektiğiniz para sahte. Bu sahte paralar terör örgütüne ait. Eğer bu para ile yakalanırsanız, terörden hüküm yersiniz. O yüzden bu paraları belirttiğimiz yere koyun. Biz daha sonra gerçeklerini size vereceğiz" diyerek, parayı alıp kayıplara karıştıkları öğrenildi. Bir diğer yöntemde ise vatandaşların isimlerinin terör örgütünde geçtiği söyleniyor. Kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcılar yine, aradıkları kişinin isminin temize çıkması için vatandaştan para istiyor. Dolandırıcılara inanan bir çok vatandaş da, parasını kaptırıyor. Polis ise cep telefonlarına attığı mesajda şu vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı şöyle uyarıyor: "Polis, asker ve savcı şeklinde kendisini tanıtarak, bankaya para yatırmanızı veya söylenilen yere para, altın bırakmanızı isteyenlere inanmayın."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.