Emniyet'in 65 Adet Toma İhalesi Meclis Gündeminde

Emniyet'in 65 Adet Toma İhalesi Meclis Gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.CHP'li Tanrıkulu, "Ahmet...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

CHP'li Tanrıkulu, "Ahmet Davutoğlu, 14 Ekim 2014 günü Kobani protestolarını kastederek partisinin grup toplantısında 'Talimat verdim, yakılan her TOMA'nın yerine 5, gerekirse 10 TOMA alınacak demesinden çok geçmeden birkaç gün sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kamuoyundan sır gibi sakladığı davet usulüyle 20, 20, 25 adetlerinde olmak üzere 3 parti halinde toplam 65 adet TOMA ihalesine çıktığı basında yer almaktadır." dedi.

TANRIKULU'NUN SORULARI

-65 adet TOMA ihalesini Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi A.Ş'nin kazandığı iddiası doğru mudur? Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi A.Ş'nin sahibi ve yöneticileri kimlerdir?

-Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi A.Ş'nin ihalede verdiği nihai fiyat teklifi nedir?

-TOMA ihalelerinin kamuoyundan saklı tutulmasının gerekçesi nedir?

-Bir adet TOMA nın, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ilk partide 620, ikinci partide 610, üçüncü parti de de 600 bin TL’ye toplamda ise 40,6 milyon TL'ye mal olduğu iddiası doğru mudur?

-İhalenin 3 parti halinde bölünmesinin ve her bir partide ortaya çıkan fiyat farklılıklarının nedeni nedir?

-65 adetlik bir toplu alımda 1 adet TOMA aracının fiyatının yaklaşık 300 bin TL olduğu dikkate alındığında, bu durumda kamunun yaklaşık 20 milyon TL zarara uğratılmasının, başka deyişle Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kamu aleyhine zarar oluşturacak şekilde Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi A.Ş’ye TOMA'lar için 2 katı para ödemesinin sorumluları kimlerdir?

-Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılı ekim ve kasım aylarında toplamda 150 milyon TL tutarında 250 adet TOMA alımı için de Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi A.Ş ile sözleşme imzaladığı iddiası doğru mudur?

-Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2015 yılı içerisinde yaklaşık 200 milyon TL tutarında, toplamda 315 adet TOMA satın alacağı ve şimdiden Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi A.Ş ile ön sözleşme imzalandığı iddiası doğru mudur?

-Ahmet Davutoğlu, 14 Ekim 2014 günü "Talimat verdim, yakılan her TOMA’nın yerine 5, gerekirse 10 TOMA alınacak” demeden önce, fırsattan istifade Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi A.Ş'ne bir taahhütte mi bulunmuştur?

-Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi A.Ş'nin veya hissedarlarının son 5 yıl içerisinde Türkiye'de faaliyet gösteren vakıf ve derneklere yaptıkları bağışlar bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa hangi vakıf ve derneklere ne kadar tutarlarda bağışlar yapılmıştır?

-Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi A.Ş tarafından son 5 yıl içerisinde herhangi bir bürokrat/bürokratlara temettü, huzur hakkı adları altında ödemeler yapılmış mıdır? Yapıldıysa hangi bürokratlara ne kadar tutarlarda ödemeler yapılmıştır?

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.