Emniyet ve MİT bizi bilerek mi korkutuyor

Emniyet ve MİT bizi bilerek mi korkutuyor

MİT ve emniyetin terör örgütlerinin bazı il ve ilçelerde intihar saldırısı yapacağı yönündeki istihbari bilgi paylaşması vatandaşın huzurunu kaçırdı.

MİT, YPG'nin Türkiye'ye sızıp Suriye sınırında görev yapan asker ve polislere karşı intihar saldırısı gibi kanlı eylemler düzenleme ihtimalinin bulunduğunu rapor etti.

İstanbul Emniyeti ise terör örgütlerinin toplu taşıma, metro durakları ve AVM'ler de bombalı eylem gerçekleştirebileceklerine ilişkin bilgi paylaşımında bulundu. Meydan Gazetesi'nden Mustafa Gürlek'in haberine göre, Sosyal medyada hızlı bir şekilde paylaşılan bu açıklamalara terör uzmanlarından tepki geldi. ‘Terör eylemleri olabilir' veya ‘Bu illerde canlı bomba var' şeklinde bilgilerin paylaşılması vatandaşın huzurunu kaçırdığı gibi halkı terörize edebileceği uyarısında bulundu. Terör uzmanlarına göre bu şekilde herhangi bir önlenemeyen eylem sonunda “Biz önceden uyarmıştık” diyebilirler.

MİT, 91 KİŞİLİK LİSTE YAYIMLADI

MİT, YPG‘nin yanında savaşan sol örgüt mensuplarının kaçak yollardan Türkiye'ye sızıp Suriye sınırında görev yapan asker ve polislere karşı intihar saldırısı gibi kanlı eylemler düzenleme ihtimali bulunduğunu rapor etti. Kimlik bilgileri ve fotoğrafları belirlenen 91 kişilik liste; Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır ve Mardin illerindeki güvenlik güçlerine dağıtıldı. istihbarat verilerine göre, MLKP'den 49, Devrimci Karargâh Örgütü'nden 2, İbocu Dönüşüm Hareketi'nden 1, MKP'den 1, DHKP/ C'den 2, TKP/ML'den 13, MLSPB'den 3, TKP KIVILCIM'dan 5, SDP'den 13, Anarşistler Grubu'ndan 1 ve TKEPL'den 1 kişi Kobani'de YPG güçlerine katıldı.

EMNİYET: METROLARA DİKKAT!

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan imzasıyla tüm birimlere gönderilen yazıda, saldırıların devam edeceği yönünde istihbarat bilgisi olduğu ifade ediliyor. Uyarı yazısında “Terör örgütlerinin Yenikapı, Hacıosman, Osmanbey ve Taksim metroları ile metrobüs duraklarına bombalı eylem gerçekleştirebilecekleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırıda bulunulacağı yönünde bilgiler elde edilmiştir” denildi. Terör eylemlerinin metro, toplu taşıma araçlarına, güvenlik güçleriyle araçlarına, emniyet binaları, tesis ve lojmanlarına, kamu binalarına ve halkın kalabalık olarak bulunduğu noktalara gerçekleştirilebileceği ifade edildi.

Emniyetin görevi kaygı uyandırmak olmamalı

Emekli Emniyet Müdürü Ercan Taştekin: Emniyet ve MİT'in toplumda kaygı uyandıracak ve endişeye sebebiyet verecek açıklamalardan uzak durması gerekiyor Örgütlerin amacı toplumun huzurunu kaçırmaktır. Böyle açıklamalar veya bilgilendirmeler örgütlerin psikolojik harekâtlarına katkı sağlar.”

Biz sizi uyardık, aman dikkatli olun

Prof. Dr. Sedat Laçiner: MİT'in altı ilde canlı bombalı intihar eylemleri olabilir şeklindeki bilgi paylaşması pratikte tüm Türkiye'de bu tarz bir eylemin olabileceğini söylemek demektir. Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır ve Mardin illeri ile ilgili yapılan uyarı, Türkiye'nin dolaylı veya doğrudan nüfusunun üçte ikisini ilgilendiriyor. Bu illerin dışındaki yerlerde de tespit edilemeyen canlı bombalarda olabilir. Bu açıklamaya bakılırsa Türkiye'nin her an her yerinde bir bomba patlayabilir. Terör faaliyetlerine ilişkin istihbari bilgi Valilik kanalıyla emniyet birimleri, AVM, Metro ve Havaalanı gibi yerlerin güvenliğini sağlayan kurumlarla paylaşılır. Tam aksine yapılan açıklamaya göre ilerde terör eylemleri olabilir, biz sizi uyardık aman dikkatli olun tarzıdır.”

Kaynak: Meydan

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.