Emniyet Müdürü Altınok'tan Taraftar Cinayeti Açıklaması

Emniyet Müdürü Altınok'tan Taraftar Cinayeti Açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Sırp taraftar Marko İvkoviç’in katil zanlısının yakalanmasının, taraftarın ailesi için gönül rahatlatıcı bir sonuç doğuracağını düşündüğünü söyledi. Galatasaray Liv Hospital ile Sırbistan...

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Sırp taraftar Marko İvkoviç’in katil zanlısının yakalanmasının, taraftarın ailesi için gönül rahatlatıcı bir sonuç doğuracağını düşündüğünü söyledi.

Galatasaray Liv Hospital ile Sırbistan takımı Kızılyıldız arasında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan Turkish Airlines Euroleague basketbol karşılaşması öncesi çıkan olayda Sırp taraftar Marko İvkoviç bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Çıkan olayda 7 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler adliyeye çıkarılmadan önce İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki polislerin üstün bir çalışma gösterdiğini söyleyen Altınok, “Polislerimiz, konuyu uluslararası bir sıkıntı olmaktan çıkarmak için gece gündüz çalıştılar. Teknik detaylar vermek istemiyorum ama 82 kamerada 731 saatlik görüntü toparladılar. Ankara’dan da yardım almak suretiyle özel 20 kişilik ekip bir haftaya yakın incelediler. Görgü tanığı olan kendi personelimiz üzerinde 193 kişi üzerinde çalışma yapıldı ve bilgilerine başvuruldu. 6 kişi İstanbul’da bir kişi de Antalya’ya giderken, Bilecik ilinde gözaltına alındı.” dedi.

'SPOR BÖYLE KÖTÜ OLAYLARLA ANILMAMALI'

Sırp vatandaşını öldüren kişi konusunda tespitlerin yeterli olduğunu savunan Altınok, “İlgili ülkede yaşayan ailesi için de bir gönül rahatlatıcı sonuç doğurur diye düşünüyorum. Spor böyle kötü olaylarla anılmamalı. Sadece basketbolda değil, futbolda da, diğer alanlarda da bütün taraftarlar, yöneticiler ve bu işe gönül verenler daha sakin olmalı. Sporun kardeşlik, birlik ve beraberlik duygusunu geliştiren bir anlayış olduğu bütün topluma benimsetilmeli.” şeklinde konuştu.

İki taraftar grubu arasında kavga olmadığını söyleyen Altınok, “Cinayete karıştığını düşündüğümüz kişiler o anda kavga olayına karışan kişiler değil, maça gelmiş ve maçtan önce piknikvari bir ortamda olduğu bu yüzden kavgaya karıştıkları belirtiliyor. Kavga olayında herhangi bir temas yok.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.