Emniyet Genel Müdürlüğü: Başvurular Tüm Türkiye’yi Yansıtıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü: Başvurular Tüm Türkiye’yi Yansıtıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 25 Eylül-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Ankara, İstanbul ve İzmir’deki devlet üniversitelerinden 9 bin 400 öğrencinin Fakülte Yüksek Okullarına (FYO) başvuruda bulunduğunu, başvuru yapan öğrencilerin doğum...

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 25 Eylül-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Ankara, İstanbul ve İzmir’deki devlet üniversitelerinden 9 bin 400 öğrencinin Fakülte Yüksek Okullarına (FYO) başvuruda bulunduğunu, başvuru yapan öğrencilerin doğum yerleri dikkate alındığında tüm Türkiye’yi yansıttığının görüleceğini bildirdi.

Genel Müdürlük, bazı basın yayın organları ile sosyal medyada, "Polis alımlarına sadece 3 ille kısıtlama getirildi, Anadolu’dan polis alımı durduruldu” şeklinde yer alan haber ve paylaşımlar üzerine yazılı açıklama yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü Teşkilatının personel ihtiyacının, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Güvenlik Bilimleri Fakültesi (GBF), Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO), Fakülte Yüksek Okullar (FYO) ile Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) tarafından karşılandığı, bunlardan GBF, POMEM ve PMYO’nun ülke genelinde alım yaptığına işaret edildi.

"FYO ALIMLARI DAHA ÖNCE ANKARA İLE SINIRLIYDI"

1989 yılında kurulan Fakülte Yüksek Okullarına ise günümüze kadar “sadece Ankara’da bulunan devlet üniversitelerinin belirlenen bölümlerinden” ve yılda ortalama “yalnızca 25 öğrenci” alındığını vurgu yapan EGM açıklamasında, “Daha önce sadece Ankara iliyle sınırlı olan FYO alımları, mevcut imkan ve fiziki şartlar zorlanarak üç ilimize çıkarılmış, öğrenci sayısı da yılda ortalama 25’ten 2.500’e çıkarılmış, böylece fırsat eşitliği önceki yıllara göre daha da genişletilmiştir. İlk defa 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan devlet üniversitelerinden 2.500 öğrenci alınması planlanmıştır.” denildi.

25 Eylül-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Ankara, İstanbul ve İzmir’deki devlet üniversitelerinden 9 bin 400 öğrencinin Fakülte Yüksek Okullarına (FYO) başvuruda bulunduğu, başvuru yapan öğrencilerin doğum yerleri dikkate alındığında tüm Türkiye’yi yansıttığının görüleceğine işaret edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.