Emlakçı imar istiyor

Emlakçı imar istiyor

Öğrenci semti Bosna Hersek Mahallesi'nde kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor. Öğrenciler, kira bedellerinin yüksek olmasından şikayet ederken, emlakçılar; Bosna, Yazır ve Sancak'taki boş tarlaların imara açılarak, değerlendirilmesini istiyor

Öğrenciler zorlanıyor. Kiralık ev fiyatlarındaki pahalılık, öğrencilerin belini büküyor. Son yıllarda yaptığı atılımlar ile öğrenci şehri vasfına kavuşan Konya, her yıl binlerce öğrenciye kucak açmaya devam ediyor. Her türlü ihtiyaca karşılık verecek potansiyele sahip ve cazibe merkezi olan Bosna, öğrenciler tarafından en çok tercih edilen yer oluyor. Bosna'da evler, en düşük 550 TL'den kiraya verilirken, yine öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilen Sancak ve Yazır'da kira bedelleri bin, bin 200'e kadar çıkabiliyor. Emlakçılar, kiralık eve olan talebin yoğun ve Bosna'da kiralık ev bulmanın ise çok zor olduğunu söylüyor.

ARZ TALEP DENGESİ FİYATI ETKİLİYOR

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya'nın büyük bir göç aldığını belirtti. Öğrencilerin en çok Bosna'yı tercih ettiğini dile getiren Altınay, okul kayıt dönemlerinde kiralık ev konusunda büyük bir hareketliliğin yaşandığını söyledi. “Stüdyo daireler, bin bin 200 TL'ye kiralanıyor, 3+1 daireler ise 600 700 TL arası, fiyatlar bu kıyasa göre normal” diyen Altınay, şunları kaydetti: “Kış ayları, ev sahipleri için yükümlülük getiren aylar. Ev sahipleri, bu yükümlülükten kurtulmak için evini kiraya veriyor. Bugün o bölgede kiralık ev arayanlar da rahatlıkla bulabilir.”

TARLALAR İMARA AÇILSIN

Liva Emlak ve İnşaat İşletme Sahibi Hüseyin İnceçayır da Emlakçılar Odası Başkanı Altınay'ın tam tersine Bosna'da ev bulmanın özellikle bu dönemde hayli zor olduğunu belirtti. Bölgede çok boş tarla olduğunu dile getiren İnceçayır, bu alanların imara açılarak sıkıntının biraz daha azalacağını ifade etti. İnceçayır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha önce Bosna Hersek Mahallesi'ndeki boş tarlaların imara açılması ile ilgili birkaç söylenti olmuştu. Tarlaların imara açılmaması mantıklı değil. Bir yere daire yapılıyor, yani bomboş kalıyor. Görüntü kirliliğinin yanı sıra o boş tarlalar değerlendirilse, kiracı veya ev almak isteyenler de rahat edecek. Bosna'da şuan kiralık ev fiyatları 600 700 TL, arasında. Binalar da hayli eski. Durgun zamanlara geçiriyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum