'Emiray' Konya'yı temsil edecek

'Emiray' Konya'yı temsil edecek

Büyükşehir Belediyesi ve TRT tarafından hazırlanan, 20 Ocak'ta gösterime girecek, Konya'yı ve milli değerleri anlatacak olan "Emiray" çizgi filminin tanıtımı; düzenlenen programla yapıldı

Mevlana Kültür Merkezi (MKM)'de gerçekleştirilen etkinliğe; Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Çumra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tanıtım programında çizgi filmin bir kısmı katılımcılara izlettirildi.

ÇOCUKLARIMIZA KENDİ DEĞERLERİMİZİ ANLATACAĞIZ

Programda selamlama konuşmasını yapan Konya Valisi Yakup Canbolat, tarihsel süreçte elde edilen bilgilerin, gelecek nesillere aktarılmasında çağa ayak uydurmanın önemine değindi. Canbolat, bilgi ve teknoloji çağında yaşandığını hatırlatarak,  "Çocuklarımızı istediğimiz gibi yetiştirmek için her şeyden önce onlara kendi kültürümüzü, örf ve adetlerimizi; onların anlayacağı dilden sunmak durumundayız" dedi. Bir çocuğun televizyon ile olan tanışmasının dünyaya gelmesi ile başladığını aktaran Vali Canbolat, "Yavrularımızın izlediği ve belleklerine kazıdıkları görüntüler, hiç masum değil. Zararları fazla. TRT'nin çocuk kanalı ile çocuklarımıza doğru ve güzel görüntüleri aktarması, temel değerlerimizi öğretmek adına yürüttükleri çalışmaları gerçekten takdiri hakediyor. Bu çizgi diziyi, hakkı ve hukuku kendine şiar edinmiş; garibanlara sofralarında yer açan büyüklerimizin özelliklerini çocuklarımıza layıkı ile anlatmak için yaptık. Medeniyet Okulu adı altında başlattığımız projeden son derece memnuniyet duyuyoruz. Kendi çocuklarımıza, kendi değerlerimizi öğretmek zorundayız. 15 Temmuz'da yaşadıklarımız, bu gerçekleri bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır" açıklamalarında bulundu.

ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN DÜNYAYA BAKIYORUZ 

TRT olarak birçok projeyi hayata geçirmek için çabaladıklarını ifade eden TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, çok köklü bir tarihe sahip olan Konya'dan böyle bir çizgi film teklifinin gelmiş olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Milli içeriğin önemine değinen Eren, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "TRT Çocuk olarak temel felsefemiz, çocukla çocuk olmaktır. Onların kendi dünyası ve algısını unutmadan tüm içerikli oluşturuyoruz. Çocuklarımızı anlamaya çalışıyoruz. Dünyaya o gözle bakmaya çalışıyoruz. Öğüt vermeyi değil, çocukların gözünden dünyaya bakıyoruz. Çocukların dünyası çok saf ve güzel. Bizim de evlatlarımızdan öğreneceğimiz çok şeyimiz var. Yayınlarımızı reklamsız yapıyoruz. İzleme ölçümü yapıldığında TRT Çocuk olarak her zaman ilk 100'e giriyoruz. Güzel bir ekiple, güzel işler çıkarıyoruz."

ULUSLARARASI BİR PROJE OLMASINI İSTİYORUZ

Kültür Emperyalizmin en önemli araçlarından birinin filmler olduğunu kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de sömürgecilerin, bir çok toplumu cellatlarına aşık ettiğini söyledi. Türkiye'de insanların, idarecilerin uyandığını belirten Başkan Akyürek, "Çocuklarımız geçmişte üretilen masal kahramanları ile değil; kendi kültürümüzden üretilen kahramanlardan örnekler alıyor. Devlet millet kucaklaşmasının önündeki engelleri kaldırdık. Bunda Cumhurbaşkanımızın yadsınamaz katkıları oldu. Değerler eğitimine önem veriyoruz. Olumlu sonuçlar alıyoruz bu konuda. Konya'daki bütün okullara fiziksel katkılarda bulunduğumuz gibi; öğrencilerimizin manevi hayatlarına da destek veriyoruz. Çizgi film çalışmaları yapıyorduk. Emiray projesi bizim için çok önemli ve köklü. Sadece ulusal değil, dünya çapında da ses getirecek bir çalışmaya dönüşmesini temenni ediyoruz.  

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.