Emir Han’a Tarihi Dokunuş

Emir Han’a Tarihi Dokunuş

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Emir Han Dernek yönetimi ile bir araya gelerek tarihi hanla ilgili talep ve önerilerini dinledi. Emir Han Dernek Başkanı İlyas Kuvvetli ve dernek yöneticilerini dinleyen Dündar, Emir Han’ın,...

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Emir Han Dernek yönetimi ile bir araya gelerek tarihi hanla ilgili talep ve önerilerini dinledi.

Emir Han Dernek Başkanı İlyas Kuvvetli ve dernek yöneticilerini dinleyen Dündar, Emir Han’ın, bir takım ufak yenilemelere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Dündar, şöyle konuştu: "Çarşı ve Hanlar bölgesinde bu güne kadar çok ciddi çalışmalar yaptık ve bunların bir kısmını tamamladık. Uluçarşı, Yorgancılar Çarşısı, ve Nilüfer Köylü Pazarı gibi. Vaiziye Medresesi'nde yürüttüğümüz çalışmalar son aşamaya geldi. Yine aynı şekilde Ulu Camii Caddesi Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Yenileme çalışmalarında önemli bir kısmını tamamladık. Fidan Han’la ilgili proje çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Emir Han, başkanımızın da dediği gibi, bu güne kadar özenle korunmuş bir yer. Belki genel manada değil ancak, ufak dokunuşlarla tarihi dokusunu çok daha belirgin bir şekilde gün yüzüne çıkartabileceğimiz çalışmalar yapılabilir. Bu konuda dernek yöneticilerimizin taleplerini dinledik. Bu konularda ne yapabiliriz, bunları değerlendireceğiz."

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Dernek Başkanı Muhsin Özyıldırım da, Emir Han’ın, kapalı çarşı esnafı ve müşterilerinin mola verdiği, çay içip sohbet edebildikleri çok özel bir köşesi olduğunu dile getirdi. Özyıldırım, "Çarşı ve Hanlar bölgesinin, UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınmasının ardından, bizler de bölgenin hem görsel, hem de işlevsel anlamda daha canlı ve düzenli olması için çalışıyoruz. Emir Han içerisinde bulunan havuz ve zemin de yapılacak düzenlemelerin, hana görsel manada bir zenginlik katacağını düşünüyoruz." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.