Emine Şenlikoğlu serbest bırakıldı

Emine Şenlikoğlu serbest bırakıldı

Ünlü Yazar Emine Şenlikoğlu, gözaltına alındı. Yazarın Adnan Oktarın şikayeti üzerine ifadesine başvurulmak üzere, Havaalanında gözaltına alındığı öğrenildi.

Adnan Oktar'a Twitter üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, hakkındaki yakalama kararı kapsamında gözaltına alınan yazar Emine Şenlikoğlu, savunması alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Fas'ın Kazablanka kentine gitmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda, pasaport kontrolü sırasında gözaltına alınan Şenlikoğlu, polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

Şenlikoğlu, burada Adnan Oktar'a Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Duruşmada savunmasını yapan Şenlikoğlu, "Dinimizi kötü temsil ettiği ve bunları din adına yaptığı için dini vazifem olarak bu mesajları gönderdiğime inanıyorum. Çünkü görüntülerle dinime zarar vermektedir. Buna karşı çıktığım için bu ifadeleri yazdım. Öncelikle beraatimi talep ederim" ifadelerini kullandı.

Hakim, Şenlikoğlu'nun savunması alındığı için serbest bırakılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Şenlikoğlu'nun sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Adnan Oktar'a "hakaret" içerikli paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle cezalandırılması talep edilmişti.

Şenlikoğlu, duruşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "(Adnan Oktar) Hakaret ettiğim iddiasıyla dava açmış. Bütün davalarını geri çekmiş, sadece beni çekmemiş. Herhalde onun için çok önemliydi" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.