Emekliye promosyon müjdesi

Emekliye promosyon müjdesi

Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında emeklilere promosyon verilmesi arasındaki görüşmelerde sona gelindi. Emeklilere 3 yıllığına toplam 450 ile 900 lira arasında değişen miktarlarda banka promosyon verileceği öğrenildi. Promosyonların yıl sonunda

Promosyon miktarında emeklilerin aylıkları belirleyici olacak. Yani aylığı yüksek olan emeklilere daha yüksek promosyon verilecek. Emeklilere promosyon kapsamında toplu olarak 3 yıllık ödemenin yapılması ve ilk ödemelerin bu yılın sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

‘EMEKLİLER HEP SON ANDA AKLA GELİYOR’

Sözcü Gazetesi yazarı Dr. Nedim Türkmen emeklilere promosyon sisteminin gecikmiş bir uygulama olduğunu emeklilerin hep son anda akla geldiğini belirtti.

Türkmen, “Emekliler hep son anda akla geliyor. Personel maaşlarıyla ilgili bu tür uygulamalar zaten vardı. Bunu sadece emeklilere para verilecek olarak düşünmemek lazım. Emekliler buradan otomatik ödeme talimatı verecek. Belki banka ona kredi kartı kredi verecek. Bankalar da bu işten kazançlı çıkacak” açıklamasını yaptı.

Promosyon miktarlarına göre bankalar arasında da emekli maaşı rekabeti olabileceğini belirten Türkmen, “Bankalar emeklileri elinde tutmak için çalışacak” diye konuştu.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bir süre önce yaptığı açıklamada emeklilere promosyon ödemesi gibi bir çalışma bulunmadığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum