Emekliler en az 2 bin lira alsın!

Emekliler en az 2 bin lira alsın!

Saadet Partisi, toplumun geniş kesimlerinin yaşadığı adaletsizlik ve mağduriyetleri TBMM gündemine taşımaya devam ediyor.

Saadet Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, hazırladığı üç ayrı yazılı soru önergesinde, ilk olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, en düşük emekli maaşı alanların durumunu sordu. Karaduman, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “Şu anda emekli maaşı asgari ücretin altında ve 1.000 TL’nin atında kaç kişi vardır? En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması için bir çalışma var mı, varsa ne aşamadadır?” sorusunu yöneltti.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ASGARİ ÜCRET ALABİLİYOR MU?

Karaduman, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle de okullarda istihdam edilen ücretli öğretmenlerin sayısı ve aldığı ücretleri sordu. “Ücretli öğretmenlere verilen ortalama aylık ücret ne kadardır? Aylık ücretleri asgari ücret seviyesine ulaşmakta mıdır?” diyen Karaduman, ücretli öğretmenler için emeklilik ve özlük haklarına ilişkin bir düzenleme yapılıp yapılmadığını gündeme taşıdı.

 

PSİKOLOG VE  SOSYOLOGLARIN  “EKONOMİK PSİKOLOJİSİ” NASIL!

Abdulkadir Karaduman, sosyal hizmetlerin icrası için istihdam edilen sosyal hizmet çalışanlarının durumunu da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sordu. “Ücretli sosyolog, sosyal çalışmacı, psikolog, psikolojik danışman ve rehberler ile öğretmenlere verilen ortalama aylık ücret ne kadardır? Asgari ücret altında çalıştırılan ücretli sosyal çalışmacı sayısı kaçtır?” diye soran Karaduman, ücretli sosyal çalışmacıların emeklilik ve özlük haklarına ilişkin hukuki düzenleme istedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum