Emekli Emniyet Müdürleri Meslektaşlarına Destek Verdi

Emekli Emniyet Müdürleri Meslektaşlarına Destek Verdi

Sahur vakti gözaltına alınan terör ve yolsuzlukları soruşturan polislerin çoğu emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltında bulunan polislerin aileleri ve yakınlarının adliye önündeki bekleyişi devam ediyor. Emekli...

Sahur vakti gözaltına alınan terör ve yolsuzlukları soruşturan polislerin çoğu emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltında bulunan polislerin aileleri ve yakınlarının adliye önündeki bekleyişi devam ediyor. Emekli emniyet müdürleri de ailelere destek vererek mesai arkadaşlarından gelecek haberi bekledi.

Yolsuzluk ve terör suçlarını soruşturan, ardından geçtiğimiz gün sahur vakti yapılan operasyonla gözaltında bulunan polislerden çoğu emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edildi. İlk günden bu yana emniyet önünde dualar ederek bekleyen aileler, yakınlarıyla birlikte adliyeye geldi. Gözaltına alınan polislere ve ailelerine destek vermek için eski Ordu Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı ile eski Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin de adliye önüne geldi.

Emniyet teşkilatında kaçakçılık ve terör olmak üzere çok fark birimlerde 30 yılı aşkın süre görev yaptığını kaydeden Hakan Kırmacı, “Adana’da, Mersin'de, Türkiye’nin değişik yerlerinde değişik saiklerle gözaltına alınan, evlerinde arama yapılan arkadaşların bir kısmının abisiydim, üstüydüm, kardeşiydim. Hatta görev açısından birlikte olduğumuz kişilerde vardı.” dedi. Gözaltına bulunan bir arkadaşıyla yaklaşık 10 yıl yan yana aynı lojmanda kaldıklarını kaydeden Kırmacı, “Arkadaşımın eşini aradım, bulamadım. Özellikle onun için geldim. Kendisini ziyaret edip, ailemin endişelerini, dualarını iletmek için geldim.” diye konuştu.

Demokratik bir ülkenin inşasında kolluk gücünün son derece önemli olduğuna işaret eden Kırmacı, “Demokratik bir ülkenin inşası ve bireyin özgürleşmesi için kolluk güçlerinin görevini hakkıyla yerine getirmesi gerekir. Eğer kolluk suç işlerse ya da kendine verilen görevleri aşarak hareket ederse bunun hesabının sorulacağı yerlerden bir tanesi de arkamızdaki binadır. Sürecin aydınlanarak tamamlanacağı konusunda hiç şüphemiz yok. Sabırlık olmak, anlamaya çalışmak lazım. Kusuru, hatası olanların bunlardan elbette ders alması lazım. Fakat mağduriyetlerin sıkıntıların arttığını gözlemlemekteyiz. Bu yüzden evimde oturmaktansa gelip bu arkadaşlarla birlikte olmak duygu ve düşüncelerimi paylaşmak istedim.” ifadelerini kullandı.

'POLİS TEŞKİLATI, HUZUR TEŞKİLATIDIR'

17 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrası emniyetteki sürgünlere tepki gösterip istifa eden eski Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin de, adliyeye gelerek ailelere destek verdi. Ailelerin acılarına ortak olmak için adliyeye geldiğini belirten Taştekin, şöyle konuştu: “Polis teşkilatı huzur teşkilatıdır. İç huzuru da en üst düzeyde olması gereken teşkilattır. Operasyonun içeriği, soruşturma, yargılama olmalımıydı olmamalımıydı bunların değerlendirmesi ayrı konulardır. Bu süreçte operasyon yapan da yapılan da herkes bu teşkilata mensup, ailelerimizle birlikte. Mutlak surette demokratik bir duruş sergilemeli, hukukun üstünlüğü ilkesi içerisinde, insan haklarına saygılı bir şekilde hareket etmeli. Nihayetinde bu arkadaşlar aynı lojmanlarda oturuyorlar, aynı yerlerde çalışıyorlar, aynı teşkilatın mensuplarıdır. Huzur teşkilatı olan emniyet teşkilatının çok hassas günlerden geçtiği bu soruşturma sürecinde buna önemle dikkat edilmesini istirham ediyorum arkadaşlarımızdan ve ailelerimizden.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.