Emaneti ehlineverin çağrısı

Emaneti ehlineverin çağrısı

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Konya’da kamu çalışanlarına seslendi. Ünal “Kamu sendikacılığında, 'Emaneti Ehline Verin!" çağrısında bulundu

Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanlığınca organize edilen Konya genişletilmiş İstişare Konya Makine Mühendisleri Odası çok amaçlı toplantı salonunda Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal ve Genel Başkan Yardımcısı Atilla Ayhan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Başkan Ünal, Tüm kamu çalışanlarına Konya’dan sesleniyorum. Sizleri ne masada ne de alanlarda satmayacak olan ve sizlere sahip çıkacak olan Kamu sendikacılığında Emaneti Ehline Verin!” Çünkü masadan kaçan sendika değil, Kamu çalışanları adına mücadele eden sendika yeniden yetkili olmalıdır. Buda Türkiye Kamu-Sen’dir. Türkiye Kamu-Sen Konfederasyon çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şubesinin 2018 yılı son genişletilmiş istişare toplantısı Genel Başkan Nuri Ünal ve Genel başkan Yardımcısı Atilla Ayhan, Kamu-Sen İl temsilcisi Veli Doğrul ve konfederasyona bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları ile çok sayıda ilçe ve işyeri temsilcilerinin katılımıyla Konya Makine Mühendisleri Odası konferans salonunda yapıldı.

MASADAN KAÇAN SENDİKA DEĞİLİZ

Saygı duruşu ve hep birlikte okunan İstiklal marşı ile başlayan programda ilk sözü alan Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı İsmail Topçu, “Konya şubesi olarak bugüne kadar bizlere gönül vermiş ve inanmış olan üyelerimizin hak ve hukuklarını her alanda savunduk ve savunmaya da devam ediyoruz. Bizler üyelerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bizler üyelerimizle birlikte yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Sendikacılık Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen’de yapılır” dedi. Kamu-Sen İl Temsilcisi Veli Doğrul ve Genel Başkan Yardımcısı Atilla Ayhan’ın yaptığı selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan Kamu-Sen Genel başkan Yardımcısı ve Türk diyanet Vakıf-Sen Genel başkanı Nuri Ünal ise yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Masadan Kaçan değil, mücadele eden bir sendika olan Türk Diyanet Vakıf-Sen yeniden yetkili olmalıdır. Tüm diyanet çalışanlarına Konya’dan sesleniyorum. 'Emaneti ehline verin' o zaman kazanacak olan Kamu- çalışanları olacaktır. Şu anda sendikamız yetkili değil ama kamu çalışanları arasında etkili bir sendikadır. En kısa zaman diliminde hem yetkili, hem de etkili sendika olacağız. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz. Sendikal faaliyetlerde kavgacı ve ayrıştırıcı değiliz. Sendikal çalışmalarımızı birleştirici ve yapıcı bir üslup ile sürdürmekteyiz. Mülakatlar ile birlikte. Adalet, liyakat ve ehliyet ilkeleri büyük yara alıyor. Devlet yönetiminde sübjektif ve kişisel kararlarla personel istihdamına imkân sağlayan bu yaklaşımın kabul edilmesi halinde kamu hizmetleri adalet, liyakat ve ehliyet ilkeleri büyük yara alacaktır. Ek gösterge sorunu yalnızca belli unvanlardaki kamu görevlilerinin değil, bütün memurlarımızın kanayan yarasıdır. Bilhassa ek gösterge uygulamasından hiç faydalandırılmayan çalışanları başta olmak üzere emekli maaşları son derece düşük olan tüm kamu görevlilerinin ek göstergelerle ilgili beklentisi vardır. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak Büyük Türk milletinin emrinde, çalışanların 26 yıldır hizmetindeyiz ve hizmet etmeye de devam edeceğiz" dedi. Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya genişletilmiş istişare toplantısı Genel başkan Nuri Ünal ile çektirilen toplu fotoğraf ile son buldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.