'Emanet ehline verildi'

'Emanet ehline verildi'

Konya iş dünyası, AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun aday gösterilmesini büyük bir memnuniyetle karşıladı

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, "Davutoğlu’nun Konyalı olması dolayısıyla büyük bir gurur ve mutluluk duyduk. Davutoğlu’nun başbakanlığı sadece Konya için değil tüm Türkiye için önemlidir. Toroslar’dan çıkarak bütün Türkiye’nin kabul ettiği bir isim olarak Başbakanlık koltuğuna oturacak olması hem Konya olarak bize hem de tüm milletimize ayrı bir gurur vermiştir. Bu ülkede Toroslardan çıkıp başbakanlığa gelebiliniyorsa ülkemizin geleceği parlaktır. Bu ülkenin gençleri bunu örnek alacaklardır. Bu millete hizmet edip de bu milletten alacaklı olan hiç kimse yoktur. Milletimiz kendisine hizmet edenlere borcunu mutlaka ödemiştir. Sayın Abdullah Gül de milletimiz tarafından en yüksek mertebeye getirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı görevini yedi yıllık süre içinde başarıyla tamamlayan Sayın Gül’ü hep minnetle anacağız. Yeni Türkiye’nin inşasında Sayın Davutoğlu zorlu bir göreve soyunmuştur. Bugüne kadar olduğu gibi bu görevi de en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyoruz. Dışişleri Bakanlığı döneminde tecrübesi, yönetim becerisi ve dinamizmi ile güçlü iktidar dönemini başarıyla devam ettirecektir. Davutoğlu’nun başbakanlığı Türkiye’nin bölgesinde lider ülke olma misyonuna da büyük destek sağlayacaktır" dedi.

ADAYLIĞI BİZLERİ MEMNUN ETTİ

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü de, Davutoğlu’nun 62. Hükümetin Başbakan adayı olarak gösterilmesinin kendilerini son derece memnun ettiğini, derin tarihi ve kültürel zenginliği olan bir coğrafyadan, Konya’dan çıkan bir Başbakan’ın sadece Türkiye’nin değil, tüm insanlığın umudu olacağını söyledi. Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde Türkiye’nin itibarını artırdığının altını çizen Kütükcü, “Bakanımız Konya’nın, Anadolu’nun öz evladıdır. Kendilerinin 62’nci hükümetin Başbakan adayı olarak gösterilmesi bizleri son derece memnun etmiştir. Böylesine değerli bir ismin Başbakanlığı bir Konyalı olarak göğsümüzü kabartmakta, şehrimizin ve ülkemizin geleceğine dair umutlarımızı güçlendirmektedir. Ayrıca Sayın Davutoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olması, sadece Türkiye’de değil, özellikle zulüm altında yaşayan İslam coğrafyası için de yeni umut ışıkları yakacaktır. Güven ve istikrarla büyüyen Türkiye’nin son yıllarda göstermiş olduğu başarıların, Davutoğlu’nun Başbakanlığında yeni reformlarla taçlanacağına, başta ekonomi olmak üzere her alanda yeni bir Türkiye’nin inşa edileceğine olan inancımız tamdır. Yüce Allah’tan, Sayın Davutoğlu'na hayırlı hizmetler yapmayı nasip etmesini temenni eder, kendilerine ve ekibine bir kez daha başarılar dileriz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE SON DÖNEMLERDE SINIF ATLADI

Davutoğlu’nun aday gösterilmesinin istikrarın ve kararlılığın süreceğinin işareti olduğunu belirten Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli ise, emanetin ehline verildiğini ifade etti. Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin son on yılına damga vuran bir siyasi hareketin kurucusu olduğunu ve Türkiye'den yükselen bu sesin dünyada da yankı bularak, Türkiye’ye sınıf atlattığının altını çizen Kaleli, “AK Parti ve Türkiye bu misyonunu dünyayı tanıyan, dünyanın da tanıdığı biri, coğrafyasıyla empatik ve sempatik ilişkileri olan, bilgi birikimi, dik duruşu, tecrübesi, teşkilatçı yapısıyla Türkiye’nin son on yılında önemli hizmetleri olan hemşehrimiz Davutoğlu ile kesintisiz devam ettirecektir. Hocamız muhteşem bir maziyi parlak bir geleceğe bağlayan en önemli köprü olacaktır. Gücünü milletten alanlar tarafından akılcı, milli ve kararlı duruşun bundan sonra da devam edecek olması, Ülkemiz, Müslüman coğrafya ve mazlum milletler için büyük bir moral ve umut olmuştur. Halkın seçtiği 12. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile kendi deyimleriyle ‘millete hizmetkârlık yolunda’ büyük bir uyumla, yeni Türkiye’nin parlak geleceğinin inşaasında Davutoğlu Hocamızın, halkıyla ve Ak Parti teşkilatlarıyla büyük işlere imza atacağına inanıyoruz. Davutoğlu’na bu zorlu ve kutlu görevinde başarılar diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.