Elektronik Posta İle Gelen Sahte Faturalara Ve Virüslere Dikkat

Elektronik Posta İle Gelen Sahte Faturalara Ve Virüslere Dikkat

Almanya'da son günlerde pek çok vatandaşa elektronik posta ile Vodafone, 1&1 yada Telekom gibi şirketler adına düzenlenmiş sahte faturalar ve bilgisayarlara zarar verecek virüsler gönderildiği haber verildi. Tüketici uzmanları, bu postaların...

Almanya'da son günlerde pek çok vatandaşa elektronik posta ile Vodafone, 1&1 yada Telekom gibi şirketler adına düzenlenmiş sahte faturalar ve bilgisayarlara zarar verecek virüsler gönderildiği haber verildi.

Tüketici uzmanları, bu postaların ilk bakışta sahte olduğunun anlaşılmadığına dikkat çekiyor ve şüphe duyulan postanın hemen silinmesini öneriyor. Gönderilen bu sahte elektronik postalarla kullanıcıların zararlı bir programı indirmeye zorlandığı belirtildi. Postanın içindeki linke tıklanması halinde zararlı virüsün ve programın otomatik olarak bilgisayara yüklendiği kaydedildi.

Bu şekilde hackerin bu bilgisayardaki bilgileri çalabileceği ve uzaktan casusluk yapabileceği açıklandı. Bu postaları alan vatandaşlara hiçbir linke tıklamadan önce posta içindeki kişisel verilerin kontrol edilmesi öneriliyor. Uzmanlar, bilgisayarlarda çöp postaların ayrıştırılması işleminin aktif hale getirilmesini ve bilgisayarlarda güncel virüs programları kullanılmasını öneriyor.

Yanlışlıkla gönderilen linke tıklanması halinde hemen antivirüs programının çalıştırılmasını öneren uzmanlar, istenen başarının elde edilememesi halinde bilgisayar sisteminin bir kaç gün geride olacak şekilde geri götürülmesini tavsiye etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.