Elektrikli ısıtıcılara talep arttı

Elektrikli ısıtıcılara talep arttı

Havaların soğuması ile birlikte elektrikli ısıtıcılara olan talep arttı. Satışlar esnafın yüzünü güldürürken elektrikli ısıtıcı fiyatları 50 TL ile 400 TL arasında değişiyor.

Soğuk havanın etkisini artırmasıyla birlikte elektrikli ısıtıcılara talep arttı. Evlerini ve işyerlerini daha fazla ısıtmak isteyenler, elektrikli sobalara büyük ilgi gösteriyor. Başta işyeri ve kapalı mekânlar olmak üzere pek çok kişinin elektrikli ısıtıcılardan kullandığını vurgulayan esnaf, firmaların yeni modellerinin de piyasayı canlandırdığını ifade etti.

EKONOMİK OLANLAR TERCİH EDELİYOR

Kadiroğulları Beyaz Eşya sahibi Lütfi Aksoy,  havaların soğumasıyla birlikte elektrikli ısıtıcı satışlarında artış yaşandığını söyledi. Elektrikli sobaların yoğun ilgi gördüğünü belirten Aksoy, “Özellikle büro gibi çalışma ortamında çalışanlar elektrikli sobalara yoğun talep gösteriyor. Genelde fiyatlar 50 TL’den başlıyor, 400 TL’ye kadara çıkıyor. Fiyatlar modele ve voltajına  göre çok fazla çeşitlilik gösteriyor. En çok ekonomik olan ürünler tercih ediliyor”  dedi.

GARANTİ VE SERVİS ÖNEMLİ

Satışların her geçen gün arttığını ifade eden Aksoy, firmaların yeni ürünlerinin ve tanıtımlarının da işlerini olumlu yönde etkilediğini söyledi. Aksoy, "Eskiden elektrikli ısıtıcılar çok yakıyor diye bir algı vardı ama üreticiler yeni modellerle elektrik tüketimini azalttı. Fakat beyaz eşya türlerinde olan A+ sınıfı denilen modellerde elektrik tüketeme en aza indirilmiş durumda. Bu sistem elektrikli ısıtıcılara da getirilirse vatandaşların bu ürünleri daha çok tercih edeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.  İşyerlerinin de elektrikli ısıtıcılardan talep ettiğini ifade eden Aksoy, sigara yasağının uygulandığı kafe, restoran ve kahve gibi kapalı mekânların da bu ürünlerden istediğini söyledi. Esnaf, "Yasak nedeniyle müşteri kaybetmek istemeyen, bahçe ve diğer açık mekânlarını kullanıma sunan pek çok işletme, elektrikli ısıtıcıları kullanıyor. Bu da bu ürünlerin satışını yapanların işlerini hareketlendiriyor" diye konuştu.

İŞİ BİTİNCE FİŞİNİ ÇEKİN

Isıtıcıların kullanımına değinen Aksoy,  “Elektrikli ısıtıcıları kullanırken vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Fazla yüklenildiği zaman elektrik tesisatında veya sigortada arıza verebilir. İşi bittikten sonra fişinin çekilmesi gerekiyor. Böyle yepersak daha güvendi oluruz” şeklinde konuştu.  Elektrikli ısıtıcı alırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında da bilgilendirmede bulunan Zengin, “Isıtıcılarda garanti ve servis hizmet kalitesi de çok önemli. Elektrikli soba alacaklar bunlara mutlaka dikkat etsinler ki sonradan sorun yaşamasınlar” diye konuştu.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.