Elektrikli araç 20 TL'ye şarj edilecek

Elektrikli araç 20 TL'ye şarj edilecek

Fullchanger'ın Türkiye'de kurduğu sistemle elektrikli araçların tek işlemde ve 1 saatte yapacağı 22 kw şarj hizmetinin karşılığı 20 TL olacak.

Bulunduğu ülkelerde Renault, Nissan, Mitsubishi, Chevrolet, BMW, Mercedes Benz ve Tesla gibi markalar ve kullanıcılarına hizmet veren, elektrikli araç şarj istasyonu işletmeciliğinde Türkiye ’de bulunan global ölçekteki tek ‘ülke operatörü’ FullCharger Türkiye Adnan Menderes Havalimanı’na Türkiye’nin bir ilk’ini gerçekleştirerek aynı anda 10 şarj istasyonu kurdu.

Pazar gelişecek

Başta, İstanbul Büyükşehir (İspark) olmak üzere; İzmir Büyükşehir Belediyesi (ve İzelman), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Marmara Üniversitesi, Süzer Plaza, Swiss Hotel, Dedeman Hotel, Batışehir, Toya Qent, Beytepe Restorium, Adanus Park, Carousel’de kullanımda olan Elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı her geçen gün artıyor. Son olarak Adnan Menderes Havalimanı’na istasyon kuran Elektrikli araç şarj istasyonu işletmecisi FullCharger Türkiye Başkanı Av. Osman Ataman, Türkiye’nin, elektrikli ulaşım altyapılarında dünyanın öncü ülkelerinden biri olabileceğine dikkat çekerek, bütün siyasi çevreler ve kamu yönetimlerinin çevreyi de, geleceği de, cari açığı da ilgilendiren bu konuda tam bir vizyon ve işbirliği içinde olmaları ile süreç daha da hızla gelişeceğine vurgu yapıyor.

8 milyon araç bekleniyor

2020 yılında Batı Avrupa’da 8 milyon elektrikli araç ve 1 milyona yakın şarj istasyonu olacağının altını çizen Ataman, “ Bugün yaklaşık 30 bin elektrikli araç bulunan Fransa 2 milyon araç ile liderliğini sürdüreceği, İngiltere’de 1 milyon 600 bin, Almanya’da 1 milyon 200 bin, Hollanda’da ise 800 bin elektrikli araca ulaşılacağı hesaplanmaktadır. Otomotiv üreticilerinin planlanmış modelleri hesaba katıldığı için aynı dönemde Türkiye’de de bugün 600 civarında olan sayının 100 bine yükselmesi mümkün olabilecektir. Ayrıca yerli üretim girişimleri de sürmekte ve başarılı sonuçlar bilinmektedir. 2030’lara gelindiğinde ülkelerde araç parklarında elektrikli araç payının yüzde 50’leri zorlayacağı öngörülmektedir.” şeklinde konuşuyor.”

FullCharger , 2020 yılına dek bütün Avrupa’da hizmete girecek 200 bin şarj istasyonu hedeflemekte. Türkiye’de özel anlaşması olan İstanbul Büyükşehir (İspark), İzmir Büyükşehir Belediyesi (ve İzelman), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Marmara Üniversitesi, Süzer Plaza, Swiss Hotel, Dedeman Hotel, Batışehir, Toya Qent, Beytepe Restorium, Adanus Park, Carousel gibi yerlerde altyapı kullanılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.