Elektrik Ve Doğalgaz Zammına Mumlu Tepki: Yargıya Taşıyabiliriz

Elektrik Ve Doğalgaz Zammına Mumlu Tepki: Yargıya Taşıyabiliriz

Hükümetin elektrik ve doğalgaza yüzde 9 oranında zam yapmasına tüketici dernekleri tepki gösterdi. Tepkisini mum yakarak dile getiren Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, zamları yargıya taşıyabileceklerini söyledi. Dernek...

Hükümetin elektrik ve doğalgaza yüzde 9 oranında zam yapmasına tüketici dernekleri tepki gösterdi. Tepkisini mum yakarak dile getiren Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, zamları yargıya taşıyabileceklerini söyledi.

Dernek binasında basın açıklaması yapan Yılmaz, açıklanan zamlara tüketicinin hazırlıksız yakalandığını belirtti. Tam ihtiyacı olduğu kış mevsiminde bu zamların uygulamaya konulmasının zulümden başka bir şey olmadığını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: "Bayram hazırlıklarının yapıldığı bir zamana rastlaması ayrıca manidardır. Son üç yılda elektriğe yüzde 30’a yakın, doğalgaza ise yaklaşık yüzde 49 zam yapılmıştır. Dolar kurundaki artış ise yüzde 26 dolayındadır. Yeni elektrik ve doğalgaz zammı ise yüzde 9 olarak açıklanmıştır. Sistem sürekli zamla sürdürülmekte ve faturası tüketiciye kesilmektedir. Buna karşılık tüketicinin maaş ve ücretleri ise sürekli erimektedir."

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, zamların, hükümetin dışa bağımlı enerji politikasının bir ürünü olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, şöyle devam etti: "İkincisi ise kaçak enerji kayıplarıdır. Hükümet sistemin kaçağını da tüketiciye fatura etmektedir. Üçüncüsü ise elektrik üreten şirketlerine doğalgaz ucuz satılmaktadır. Dördüncüsü ise ithal edilen doğalgazın yarısına yakını elektrik santrallerinde kullanılmaktadır. Her ne kadar zam oranı yüzde 9 olarak açıklanmış ise de vergisi ve kaçak elektrikle birlikte değerlendirildiğinde bu zam tüketiciye ayda yüzde 20’nin üzerinde bir yük getirecektir."

'YARGIYA TAŞINMASI HUKUKÇULARIMIZ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLECEK'

"Elektrik ve doğalgaz zamları birbirini beslediği gibi iğneden ipliğe diğer zamları da tetikleyecek ve faturası yine tüketiciye kesilecektir" diyen Yılmaz, şunları kaydetti: "Bu nedenle tüketici bütçesi ciddi bir şekilde delinecektir. Bu zammın gerekçesinin kur farkına dayandırılması zammı haklı kılmaz. Türk parasının değerinin korunması sorumluluğu da hükümete aittir. Hükümet zamanında gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Bu kış tüketici için çok zor geçecek. Tüketici aydınlanma ve ısınma için mum ışığına muhtaç kalacaktır. Ve ilk kabarık faturalarını alıp meydanlara çıkacak örgütlü bir şekilde demokratik tepkilerini göstereceklerdir. Ayrıca zammın yargıya taşınması hukukçularımız tarafından değerlendirilecektir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.