Hakan Armutcu

Hakan Armutcu

Elektrik satışı hareketleniyor

Elektrik satışı hareketleniyor

Enerji yasasında yapılan değişiklikler neticesinde perakende elektrik sektöründe yapılan yenilikler, sektöre ayrı bir hareketlilik getirdi. Perakende elektrik satışı yapabilmek için birçok enerji devi Konya’ya ilgisini artırdı.

Ana dağıtıcı MEDAŞ’ın kanatları altında kurulan MEPAŞ’ın ardından doğalgaz dağıtım sektörünün lider firmalarından Enerya da Konya’da perakende satış için start verdi. Pasta büyük olunca sektördeki hareketlilik de epey fazla oluyor.

Şu anda görünen o ki, MEPAŞ pastanın büyük bölümünü elinde tutuyor ve tutacak. Ancak Enerya da müşteri odaklı çalışma prensibini elektrik dağıtım sektörüne de yansıtarak müşteri toplamaya çalışacak.

Peki, yeni yasayla tüketici lehine nasıl olumlu gelişmeler olacak? Şöyle sıralayayım size; firmalar belirli rekabet kuralları çerçevesinde ucuz elektrik satmanın yollarını aramak zorunda kalacak. Şu anda alt limit aylık 150 TL’lik faturası gelenleri kapsıyor ancak yeni yılla birlikte limitin 50 TL’ye düşmesi bekleniyor.

Tıpkı daha önce internet sektöründe yaşadığımız gibi elektrik satışı noktasında firmalar ilerleyen yıllarda birçok kampanya yapmak zorunda kalacak. Taahhütler, peşin alımlar gibi yenilikler bizi bekliyor olabilir.

MEPAŞ’ın Halkla İlişkiler Sorumlusu Şefika Büyüksırıtoğlu ile yaptığım görüşmede altyapı olarak tüm hazırlıkları tamamladıklarını, farklı bir binada MEDAŞ’tan ayrı olarak hizmet vereceklerini anlatmıştı.

Enerya’nın Genel Müdürü Aslan Uzun da elektrik satışı konusunda başlangıç noktası olarak Konya’yı seçtiklerini söyledi. Sektör şu anda birçok konuda netlik kazanmış olmasa da ana hatlar belli. Firmalar müşteri kapma yarışında olacak. Müşteriye çeşitli seçenekler sunacak.

Enerya’nın en çok güvendiği nokta ise müşteri memnuniyeti ve sorunlara hızlı çözüm üretmeleri.

Genel Müdür Aslan Uzun işte tam bu noktada Konya’da hedeflerine ulaşacaklarına inanıyor.

Toplantıda konuştuğumuz Enerya Pazarlama & Satış Genel Müdür Yardımcısı Arda Beştaş ile Elektrik Operasyon Grup Müdürü Ali Hakan Everekli de, doğal gaz dağıtımı nedeniyle halkla birebir temas halinde olmalarının büyük avantaj olduğunu ve bunu abone sayısına yansıtmak için çalışacaklarından bahsettiler.

Bakalım önümüzdeki günlerde perakende elektrik satışı konusunda neler yaşayacağız.

Bizler de takipte olacağız.

Bu arada Enerya’nın gaz dağıtımında sacayağını oluşturan büyük illerde, bölge müdürlerinin Konyalı olduğunu öğrenmek bizleri oldukça mutlu etti.

Konyalı olan Konya Bölge Müdürü Arif Kösen’in yanı sıra Denizli Bölge Müdürü Mehmet Akif Tullukçu ile Antalya Bölge Müdürü Fatih Yaşa ile de tanışmış olduk. Konya sevdalısı hemşehrilerimizi önemli noktalarda görmek bizleri mutlu etti.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Armutcu Arşivi
SON YAZILAR