Elektrik Kesintileri Mahalleliyi Ayağa Kaldırdı

Elektrik Kesintileri Mahalleliyi Ayağa Kaldırdı

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı bazı mahallelerde süregelen elektrik kesintileri vatandaşların tepkisine yol açtı. Kesintileri protesto etmek isteyen vatandaşlar, Antakya merkezde bulunan elektrik dağıtım şirketi binasının önünde toplandı....

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı bazı mahallelerde süregelen elektrik kesintileri vatandaşların tepkisine yol açtı. Kesintileri protesto etmek isteyen vatandaşlar, Antakya merkezde bulunan elektrik dağıtım şirketi binasının önünde toplandı. Yetkililerin, sorunlarını biran önce çözmesini isteyen vatandaşlar ile Çevik Kuvvet polisleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Uzun zamandır Antakya merkez ve Altınözüne bağlı bazı mahallelerde onarım ve bakım çalışmalarından dolayı yaşanan elektrik kesintilerinden bıkan vatandaşlar, kent merkezinde bulunan EDAŞ binasının önünde toplandı. Kısa süre araçları ile yolu kapatan vatandaşlar daha sonra nöbette bulunan EDAŞ personelinin yanına geçti. Burada firma personeli ile tartışan vatandaşlar, polisler tarafından binanın bahçesinden çıkarıldı. Bu sırada bölgeye takviye olarak gelen Çevik Kuvvet ekipleri ile toplanan grup arasında tartışma yaşandı. Vatandaşlar tekrar EDAŞ personelinin bulunduğu bahçeye girmek isteyince, polis biber gazı ile gruba müdahale etti. Müdahale sırasında Çevik Kuvvet polislerinin kaskları havalarda uçuşurken, sivil ekiplerin de müdahalesi ile grup, binanın karşı tarafında bulunan kaldırıma gönderildi. Burada da polis ile grup arasında söz dalaşı yaşanırken bölgeye zırhlı polis araçları ve TOMA'lar getirildi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'e konunun aksettirildiği ve çözüm sözünün verildiği bilgisi verilmesinin ardından vatandaşlar araçlarına binerek EDAŞ binasının önünden ayrıldı.

Elektrik kesintilerinin 27 mahalleyi etkilediğini söyleyen Gazi Tazeoğlu, kendisinin bilgisayar tamircisi olduğunu ve kesintiler nedeniyle her gün 20'yi aşan modem arızasının kendine getirildiğini söyledi. Tazeoğlu, "Buraya gelenlerin buzdolapları, çamaşır makineleri, elektrikli eşyaları yandı. Uzun süredir bu kesintiler var. Bakım yapıyoruz diyorlar. Emniyet müdürü burada, polisler burada ancak bir EDAŞ yetkilisi daha buraya gelmedi." şeklinde tepkisini dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.