Ele geçirilen mühimmat sayısı

Ele geçirilen mühimmat sayısı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, ele geçirilen mühimmat sayısını açıkladı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'nin çok büyük bir operasyonla karşı karşıya olduğunu belirterek, "11,6 ton patlayıcı, 76 roketatar, 220 bin mermi, 9 bin küsür silah ele geçirildi. Gerçekten oraları bir devlete karşı, devletin oraya girmeyeceğini sağlayacak şekilde çukurlarla, hendeklerle, barikatlarla bir karargah haline getirdiler. Ama devletin gücü neticede o noktayı aşmayı bildi ve inşallah bir kaç güne kadar da bu sonuçlanacak" dedi.

Fransa'daki temaslarının ardından Belçika'ya geçen Bozkır, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Brüksel Temsilciliğinin düzenlediği toplantıya katılarak bir konuşma yaptı. Bozkır, 4 seçimin olduğu bir dönemi geride bıraktıklarını ifade ederek, aslında 7 Haziran seçiminin Türkiye'nin hayrına olduğunu, istikrar ortamının kıymetinin anlaşılmasına katkı yaptığı söyledi.

"Teröre ne Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ne de Türkiye Cumhuriyeti izin verir"
Türkiye'nin, cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasında olduğunu dile getiren Bozkır, bunun arkasındaki en temel sebebin siyasi ve ekonomik istikrar ile huzur ortamı olduğunu bildirdi.

Bozkır, şöyle konuştu:

"Bu istikrarın kıymetini bilmeyenler, büyük bir neşe içinde 7 Haziran seçimlerini kutlarken anladılar ki siyasi istikrar olmadan Türkiye'deki huzur bozulabilir. Dolayısıyla 1 Kasım seçimlerine giden o 3-4 aylık süre zarfında yaşadıklarımız, herhalde uzun zaman hepimizin hatırlayacağı ve bir daha böyle bir dönem yaşamayı arzu etmeyeceği bir dönem oldu. Ama Allah'a şükürler olsun, 1 Kasım seçimleri ile beraber tekrar demokrasinin, Avrupa'da hiçbir ülkede görülmeyecek büyük bir katılımla tecelli ettiği, milletin büyük bir güçle teveccüh gösterdiği, önümüzdeki 4 seneye güvenle bakabileceğimiz bir ortamı ortaya çıkardı."

Türkiye'yi bu kadar güçlü görmek istemeyenlerin çok büyük oyunlar oynadığını anlatan Bozkır, şöyle devam etti:

"Bu, o kadar ileri bir safhaya geldi ki terör belası, bu 3-4 aylık boşluk dönemi fırsat bilip, terörün platformu olarak bilinen yerlere yerleşip oradaki insanlarımızın huzurunu bozarak, onların canlarına kıyarak, kendi düzenini oraya kurmaya çalışarak ve onları göç etmeye zorlayarak Türkiye Cumhuriyeti'ni zarara uğratabileceklerini düşündüler. Ama Türkiye Cumhuriyeti böyle şeylerle gücünü yitirecek, bölünecek, parçalanacak bir ülke değil. Ne Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ne de Türkiye Cumhuriyeti bunlara izin verir."

Terör operasyonlarında çok sayıda şehit verildiğine dikkati çeken Bozkır, "Allah hepsinden razı olsun, hepsine rahmet eylesin. Onların kanları, Türkiye Cumhuriyeti'ni bugüne kadar ayakta tutmuştur. Türkiye Cumhuriyeti de onların kanlarını yerde bırakmayacaktır. Terör örgütünün, PKK'nın, bazı ilçelerde yürüttüğü hainane teşebbüs birkaç gün, birkaç hafta içinde sone erecektir" ifadelerini kullandı.

"İnşallah bir kaç güne kadar da sonuçlanacak"

Türkiye'nin çok büyük bir operasyonla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Bozkır, "11,6 ton patlayıcı, 76 roketatar, 220 bin mermi, 9 bin küsür silah ele geçirildi. Gerçekten oraları bir devlete karşı, devletin oraya girmeyeceğini sağlayacak şekilde çukurlarla, hendeklerle, barikatlarla bir karargah haline getirdiler. Ama devletin gücü neticede o noktayı aşmayı bildi ve inşallah bir kaç güne kadar da bu sonuçlanacak" değerlendirmesini yaptı.

Operasyonların ardından vatandaşların yuvalarına geri döneceğini ve huzur içinde yaşamaya devam edeceğini kaydeden Bozkır, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklayacağı önlemlerin de geleceğe yönelik herkesin güvencesi olacağını söyledi.

Bozkır, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına yaklaşılırken, kimsenin etnik kökenine, inancına, yaşam biçimine bakılmayacağı, kendisini öteki hissetmeyeceği bir Türkiye'yi sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.