Elazığlılar kürsübaşı etkinliği düzenliyor

Elazığlılar kürsübaşı etkinliği düzenliyor

Konya Elazığlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 21 Aralık 2018 Cuma günü Konya Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda "16. Çaydaçıra Gecesi" düzenleyerek bir araya gelecek.

Elazığ'ın tanınmış sanatçılarından Abdullah Şekeroğlu da "Aynen Öyle" isimli stand up gösterisi ile Konya'da yaşayan Elazığlılarla buluşacak. Gösterinin ardından Elazığ'dan gelecek olan kürsübaşı ekibi, Elazığ'ın mahalli türkülerini seslendirecek. Programa katılım ise ücretsiz olacak. Düzenlenecek program ile ilgili açıklamalarda bulunan Konya Elazığlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Avukat Ömer Özler, Konya'da yaşayan Elazığlılar'ın büyük bir memleket hasreti çektiğini dile getirdi.

elaziglilar-gecesi.jpg

Düzenlenecek etkinlik ile az da olsa memleket hasretinin giderileceğine dikkat çeken Özler, şunları kaydetti: "Konya'da yaşayan Elazığlı sayısı 3 bini aştı. Her yıl Konya'ya daha fazla hemşehrimiz yerleşiyoruz. Kültürümüzü yaşatma adına bu tarz etkinlikleri anlamlı buluyoruz. Programımız sadece Elazığlılar'a değil, bütün vatandaşlarımıza açıktır. Konyalı kardeşlerimizin de bu anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Kültürümüzü daha yakından tanımaları adına bu etkinliğin büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda Konya'da yaşayan bütün Elazığlılar'a ve Konyalılar'a bir çağrıda bulunarak, 21 Aralık 2018 Cuma günü etkinliğimize katılmalarını konusunda bir davette bulunuyorum." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.