Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

El İnsaf!

El İnsaf!

İstanbul Barosunun meslek liseliler için YÖk’ün yapmış olduğu yeni düzenlemeyi de iptal ettirmek adına Danıştay’a yürütmenin durdurulması istemiyle dâva açması kabul edilemez. Fakat ne yazık ki Danıştay İstanbul Barosunun yapmış olduğu bu haksız talebi kabul ederek yönetmeliğin durdurulmasına karar vermiştir hem de üniversite başvurularının bitmesine ramak kala. Bütün hukukçular neredeyse bunun düpedüz bir hak ihlâli olduğu fikrinde hemfikirler sâdece bazı talihsizler hâriç!
Yıllardır meslek liseliler adına verilmiş yanlış ve isâbetsiz kararlar sebebiyle milyonlarca gencimiz mağdur edilmiştir. Aslında mesele meslek liseleri değil, memleketin mânevi mimarlarını yetiştiren İmam Hatip Liseleri asıl hedeftir. Türkiye’deki her çeşit yetkiyi kendinde gören bazı kesimler her ne hikmetse bir türlü İmam Hatiplerden hoşlanmamışlardır. Sorsanız ne kötülük gördünüz? Hangi menfi davranışına şâhit oldunuz bu dindar gençlerin? Memleketlerin zararına tek bir davranışları var mı? Cevap veremezler. Onlar İmam Hatiplilerin İslâmî kimliklerinde rahatsızdırlar. Bu kesim ister hukukçu olsun ister asker olsun ister bürokrat olsun dindarları sevmezler. Bu sebeple onlara hayat hakkı tanımazlar. Hatta dahası ellerinden gelse dindarları tâbiri câizse ‘bir kaşık suda boğarlar.’ Kinleri var, dindarlardan nefret ediyorlar. O yüzden İmam Hatiplilerin okuyarak gelecekte iyi yerlere gelmelerine asla tahammül edemezler. Katsayı, başörtüsü, sakal vs. diyerek onları çağdışı ilan ederek saf dışı bırakmaya çalışırlar.
Bizlerin bu konularda birçok üzüldüğümüz husus var. Önce İmam Hatip liseliler hâricinde okuyan diğer mağdur olan öğrencilerimizin, evlatlarımızın boyunlarının bükülmesi gönlümüzü kırıyor. Bu vatan evlatlarına yazık oluyor. ‘Kurunun yanında yaşya yanar.’ Misâli katsayı mağduriyetinden onlar da nasipleniyorlar. Oysa bütün sanayi sektöründe ara eleman bulamama sıkıntısından dolayı işadamları hep meslek liselerini isterler, teşvik ederler. Sektörlerinde işsizlik sıkıntısına cevap verecek alternatif iş imkanlarını bu ara meslek lisesi elemanlarından karşılarlar. Müthiş bir iş potansiyeli, mâlum İslam düşmanı kesim tarafından katsayı engeline takılarak hebâ edilmektedir. Bu apaçık memleket ekonomisine darbe vurmaktır. Ama yukarda da belirtiğimiz gibi asıl mağdur edilmek istenen İmam Hatiplilerdir.
Diğer bir üzüldüğümüz nokta böylesi hukuksuzlukları yapan mâlum kesimi yıllar hiç olgunlaştıramamış. Azıcık insaf, azıcık başkalarına da hayat hakkı, azıcık hoşgörü. Bakıyorsunuz yaşları kaç olmuş hâlâ dediğim dedik. Zerre olgunluk ve anlayış yok. Halbuki ölümlü dünya kimseye kalmıyor. Arkasında birçok olumsuzluğa imza atmış ne devlet adamları ne bürokratlar gördü bu millet. Yine de ne yaparsanız yapın bu halkı dînini sevmekten men edemezsiniz. Ne kadar yasaklar koyarsanız koyun kafalardakini de silemezsiniz yüreklerdekini de. Bu halk ekmeği karneyle satan politikacıları da gördü yine halkın elinden zorla aldığı buğdayları silolarda küflendiren-kurtlandıran, Allah’ın evi olan câmileri (afedersiniz) ahıra çeviren, Kur’an’ları ve dînî kitapları korkudan toprağa gömdüren nice lânetlenen siyâsetçileri ve devlet adamlarını gördü bu millet. Geçmiştede nice yiğitleri yetiştirmiş anaların tesettürleri ve dış kıyâfetleri süngülendi, yasaklandı şimdilerde de ayni. Taassub ve bağnazlık mâlum kesimde maalesef diz boyu. El insaf ne istiyorsunuz masum İmam Hatipli vatan sevdâlısı evlatlardan. Bırakınız artık onlarla uğraşmayı, siz kendi gülünç, insafsız ve acınacak hâlinize bakınız. Düşünün bir ölseniz arkanızda ne hayırsız şeyler bırakacaksınız. Tabi bu bize göre. Belki size göre onur belgesi olabilir!
Başta sayın Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu olmak üzere sahasında otorite olan hukukçular, konuyla ilgili çalışan çeşitli sivil toplum kuruluşları; bu uygulamanın hukuksuz ve yanlı bir karar olduğunu söylüyorlar. Uzun süredir ülkenin içinde yaşanan siyasal sıkıntılardan da anlaşıldığı üzere gerçekten ‘memleketimizde ciddi bir hukuk reformuna ihtiyaç var.’ Ne zaman hükümetten veya başka bir yürütme mekanizmasından kendi görüşlerine hitap etmeyen bir karar çıksa muhalefet doğruca yargıya gidiyor, işini orada hallediyor. Bu nasıl düzen diyesimiz geliyor. Yanlışlıklar ve adâletsizlikler kol geziyor. Düpedüz hak yeniyor. Eşit şartlarda öğrenciler sınava giremiyor. Yıllardır kimse bir şey yapamıyor. İyileştirme adına birileri bir şeyler yapsa hemen çomak sokuluyor. Eliniz vicdânınıza koyunuz. Bu vatan evlatları düşmanınız mı? El insaf, el insaf!
Hakka tâbi olup hakça yaşayanlara selam olsun, cumânız hayırlarla dolsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR