Ekrem Dumanlı’nın savunma görüntüleri

Ekrem Dumanlı’nın savunma görüntüleri

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın, 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yaptığı savunmanın görüntüleri yayınlandı.

14 Aralık Paralel Yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınıp tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın savunma görüntüleri internette yayınlandı.

2,5 DAKİKALIK SAVUNMA GÖRÜNTÜSÜ

Yaklaşık 2,5 dakikalık görüntüde Dumanlı, avukatlar ve hakimin konuşmaları yer alıyor. Hakkındaki suçlamalar için hakime, “Bana ait olan kısmı, yani iki yazı (Hüseyin Gülerce ve Ahmet Şahin’in köşe yazıları) bir de haber. Bu mudur efendim?” diye soran Dumanlı’ya hakim, “Evet. Öyle suçlanıyorsunuz” cevabını veriyor.

BÜTÜN BU HİKAYELER PALAVRA

Hakim Atun’un bu cevabı üzerine savunma yapacağını belirten Ekrem Dumanlı, şunları kaydediyor:

Mevzu bu kadarcıksa savunalım. Önemli değil ben savunayım. Müsaade et. Hayır bizi ne ilgilendirir polis onu bulmuş, bunu bulmuş. Ben anladığım kadarıyla bunu savcı beye de dün birkaç defa sordum. Bütün bu hikâyeler bana göre çoğu palavra olan hikâyeler benimle ne alakası var? Ekrem Dumanlı ile ne alakası var? Ben yazı yazmış mıyım bu konuda? Bir şey söylemiş miyim? Hayır. İki yazar yazı yazmış. Bir de herkul.org’tan Fethullah Gülen’in konuşması, halka açık konuşması, internet sitesinde dünyanın da her yerinden ulaşılabilen konuşması, Zaman gazetesinin 3. sayfasında yayınlanmış. Bundan başka bir şey var mı dedim sayın savcım? Yok. O zaman ben bunu müdafaa edeyim. Yani bu nasıl bir şeydir ki ben hiç ortada olmayan bir terör örgütünün hiç ortada olmayan bir de silahlı bir terör örgütünün, ben bunu tarih huzurunda çok büyük bir iftira olduğunu da söylemek istiyorum, ve ben kendimi de müdafaa etmek istiyorum bu konuda. Lütfen mevzu buysa ben müdafaa edeceğim. O olmuş, bu olmuş onu gelsin ilgilileri müdafaa etsin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.