Ekrem Dumanlı serbest bırakıldı

Ekrem Dumanlı serbest bırakıldı

14 Aralık Medya operasyonu kapsamında gözaltına alınan Ekrem Dumanlı serbest bırakıldı, Hidayet Karaca tutuklandı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile STV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, 14 Aralık'ta Cemaat'e yönelik başlatılan operasyon kapsamında gazete binasında gözaltına alınmıştı.

EKREM DUMANLI SERBEST BIRAKILDI

İfadelerinin alınması için ek süre istenen ikiliden Ekrem Dumanlı, 5 günlük gözaltı süresinin ardından bugün, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dumanlı için yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

HİDAYET KARACA TUTUKLANDI

STV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile eski terörle mücadele şube müdürü Tufan Ergüder, asayiş şube müdürü Ertan Erçıktı ve komiser Mustafa Kılıçaslan için tutuklanma kararı çıktı. Savcılık tarafından mahkemeye sevkedilen ikiliden Karaca, ifade vermeyi reddetmişti. Karaca bu tavrına, Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Hidayet Karaca, gizli olduğu belirtilen soruşturma dosyasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşmalar yapmasını gerekçe göstermişti.

SUÇLAMA; SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'ya, TCK’nın 314/2 maddesi gereğince silahlı terör örgütüne üye olmanın yanı sıra iftira ve hürriyeti tahdit suçlamaları yöneltilmişti.

TCK 314/2 NE DİYOR?

Türk Ceza Kanunu’nun 314’ncü maddesi silâhlı örgütle ilgili suçları düzenliyor. Madde şöyle:

MADDE 314. -

(1) Bu kısmın dördüncü ve beşinci bölümlerinde yer alan suçları işlemek amacıyla, silâhlı örgüt kuran veya yöneten kişi, on yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Birinci fıkrada tanımlanan örgüte üye olanlara, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir.

(3) Suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçuna ilişkin diğer hükümler, bu suç açısından aynen uygulanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.