'Ekonomiye Kadın Gücü' Projesi İle 70 Bin Kadına Yaklaşık 1 Milyon Tl Kredi

'Ekonomiye Kadın Gücü' Projesi İle 70 Bin Kadına Yaklaşık 1 Milyon Tl Kredi

Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Müdürü Aslı Ünlü, 'Ekonomiye Kadın Gücü' projesi kapsamında Türkiye’de 70 bin kadına yaklaşık bir milyon TL kredi sağlandığını söyledi. Turkcell, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğiyle...

Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Müdürü Aslı Ünlü, 'Ekonomiye Kadın Gücü' projesi kapsamında Türkiye’de 70 bin kadına yaklaşık bir milyon TL kredi sağlandığını söyledi.

Turkcell, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğiyle kadınların ekonomik üretime katılımını artırmak amacıyla hayata geçirdiği 'Ekonomiye Kadın Gücü' projesi kapsamında Bursa’da basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Müdürü Aslı Ünlü’nün yanı sıra mikro krediden faydalanarak iş sahibi olan Bursalı Hande Tav, Nefise Demir Yurdakul ve Ayşe Saadet Akgün katıldı. Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Müdürü Aslı Ünlü, Türkiye’de kadınların işgücüne katılımı ve toplumsal hayattaki rolünün daha etkin olması için fırsat eşitliğini her alanda önemsediklerini, kadınların güçlenmesini destekleyen projeleri yürütmeye özen gösterdiklerini kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde, TİSVA işbirliğiyle 2012 yılında ‘Ekonomiye Kadın Gücü’ projesinin başlatıldığını ifade eden Ünlü, proje kapsamında ülke genelinde 70 bin kadına destek sağladıklarını dile getirdi. Ünlü, şu bilgileri verdi: “Projede kadınlarımıza mikro kredi verilmesi amacıyla bir destek havuzu oluşturduk. Dileyenler kadınlarımıza fon verebiliyorlar, bağışta bulunabiliyorlar. 2012 yılından beri krediler bin TL aralığında veriliyor. Krediler artarak devam ediyor. Şu anda 15 bin TL kredi alan kadınlarımız var. Kendi işini yapan, başkalarına istihdam sağlayan kadınlarımız var. Genel olarak el işi ya da mağaza açan, kuaförlük, bakkallık yapan kadınlarımız var. Biz bugüne kadar yaklaşık bir milyon TL kredi sağladık kadınlarımıza.”

Ünlü, projeye katılmak isteyen kadınların ayrı iş kuracak olsalar bile 5 arkadaş ile TİSVA’ya başvurup, yapmak istediği işi anlatması gerektiğini vurguladı. Bursa’da projeye yoğun bir ilgi olduğunu vurgulayan Aslı Ünlü, Bursa’da 2 bin 779 girişimci kadının projeden faydalandığını, 3 milyon TL kredi kullanıldığını anlattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.